dimarts, 2 de febrer del 2016

Puigdemont afronta demà la seva primera sessió de control al Parlament

, Parlament | 02/02/2016 a les 13:14h

NOU GOVERN

Diversos grups parlamentaris interpel·laran al Govern sobre política de l’aigua, escoles concertades i "la unió entre els espanyols"

Junts pel Sí mantindrà una trobada setmanal amb la CUP.




Pep Martí
Demà dimecres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afronta la seva primera sessió de control al Parlament. Després de tres mesos previs de negociacions esgotadores, cada dia és un començament a la cambra catalana. Diversos grups han presentat interpel·lacions al Govern: el PSC sobre política sanitària, la CUP sobre la nova cultura de l’aigua i territori, Catalunya Sí que es Pot sobre polítiques de l’aigua, el partit Popular preguntarà sobre centres escolars concertats, i Ciutadans presentarà dues interpel·lacions, una sobre transfòbia i l’altra sobre la igualtat i la unió entre els espanyols. 

En la sessió de demà, també es debatrà i se sotmetran a votació dos decrets lleis importants. L’un sobre necessitats financeres del sector públic i altres mesures de pròrroga pressupostària (en breu el Govern presentarà uns nous comptes públics) i un altre sobre l’increment retributiu de l’1% per al personal del sector públic de la Generalitat per aquest any. Es comunicarà també al ple la constitució de totes els comissions parlamentàries.

Es tracta, per tant, d’un ple atapeït de coses. No totes seran de contingut polític. En un terreny més personal, els diputats estan pendents de l’estat de salut de Muriel Casals després del seu accident. La presidenta de la comissió d’estudis sobre procés constituent continua la seva recuperació. 

Seguiment setmanal de l’acord amb la CUP

El grup parlamentari de Junts pel Sí es reuneix cada dues setmanes, concretament aquella en què no hi ha sessió del ple. Però cada dilluns es reunirà, a primera hora de la tarda, el comitè de direcció del grup. Després, el portaveu i la portaveu adjunta de Junts pel Sí, Jordi Turull i Marta Rovira, mantindran una trobada amb membres del grup de la CUP. D’aquesta manera, hi haurà un mecanisme per seguir de forma setmanal l’estat de l’acord entre els dos grups sobiranistes.
 
 
Enllaç noticia :