dimarts, 2 de febrer del 2016

El Govern insinua que prefereix un president espanyol del PSOE

  | 02/02/2016 a les 14:16h


Neus Munté assenyala que continuen desitjant que el futur mandatari estigui "el més allunyat possible" tant del "tarannà" com de les "polítiques" de Mariano Rajoy

"Crec que s'entén tot", respon la portaveu del Govern quan se li repregunta sobre la qüestió

Pedro Sánchez trasllada a Felip VI la seva voluntat d'intentar formar govern.





La portaveu del Govern, Neus Munté, després de reunir-se amb el consell executiu | Pere Gendrau

"No és una qüestió de preferències però crec que s'entén tot quan diem que ens agradaria que fos algú el més allunyat possible dels comportaments de Mariano Rajoy". Això és el que ha respost la portaveu del Govern, Neus Munté, quan se li ha preguntat aquest dimarts sobre qui prefereix l'executiu català al capdavant de La Moncloa. Tal com ha fet en anteriors ocasions, Munté ha assenyalat que prefereixen tota la distància possible respecte al "tarannà" i les "polítiques" de l'actual president espanyol en funcions. 


No obstant això, i després de reunir-se amb la resta de membres del Consell Executiu, Neus Munté ha advertit que no esperen "massa cosa" del nou inquilí de La Moncloa, més enllà de saber qui és el nou "interlocutor" amb qui intentar "desenvolupar el diàleg que s'ha de produir". En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que, fins ara, "dialogar no ha estat possible perquè a l'altra banda ningú no ha volgut dialogar".

Des del Govern de la Generalitat, indiquen que el president, Carles Puigdemont, oferirà la "mà estesa" per explicar què s'està fent a Catalunya, en referència al procés d'independència, i també per tal de "copsar l'actitud" de qui finalment acabi presidint l'executiu estatal. Munté ha recordat, alhora, que la declaració del 9 de novembre al Parlament "estableix com un dels seus principis fonamentals aquest diàleg".


Enllaç noticia :