dilluns, 25 de gener del 2016

Muriel Casals i Gabriela Serra dirigiran la comissió del Procés Constituent

25 GENER 2016

Marta Lasalas




Gabriela Serra, diputada de la CUP al Parlament / Sergi Alcàzar


Les diputades Muriel Casals (JxSí) i Gabriela Serra (CUP) ocuparan la presidència i la vicepresidència, respectivament, de la comissió de Procés Constituent, que engegarà aquesta setmana al Parlament, segons han informat a El Nacional fonts parlamentàries.

Tant JxSí com la CUP aspiraven a presidir la comissió que, tot i ser d’estudi i no legislativa com es pretenia, assumirà el tema més important de la legislatura. Finalment, la presidència correspondrà a Casals, independent i número tres de JxSí a Barcelona i expresidenta d’Òmnium, com ja va avançar dijous El Nacional. Els responsables dels grups parlamentaris de JxSí i la CUP s’han reunit aquesta tarda a la Cambra catalana per tancar l’acord.

Lleis de “desconnexió”

JxSí i la CUP van acceptar que la comissió de Procés Constituent perdés part del seu nom (inicialment s’havia de denominar Comissió de Transició Nacional i Procés Constituent), així com el caràcter legislatiu per facilitar l’entesa amb el grup de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) per tal d’ampliar el consens. En la comissió hi participarà, a més de JxSí i la CUP, el PP —que vol anar-hi a expressar el seu desacord—. C’s i el PSC han rebutjat formar-ne part.

No obstant haver perdut el caràcter legislatiu, la voluntat de JxSí i la CUP és crear a partir de la comissió tres ponències que abordin les tres grans lleis vinculades al procés: la de procés constituent, la de seguretat social i la d’hisenda pública. Aquests tres projectes apareixien a la resolució de “desconnexió” aprovada el 9 de novembre pel Parlament i després anul·lada pel Tribunal Constitucional.

Aquest dimarts es preveu, d’altra banda, que els grups parlamentaris tanquin l’acord sobre el repartiment de les presidències de les comissions de la Cambra. La Mesa i la Junta de Portaveus en donaran el vistiplau final.



Enllaç noticia :

http://www.elnacional.cat/ca/muriel-casals-i-gabriela-serra-dirigiran-la-comissio-del-proces/