dimecres, 27 de gener del 2016

El Tribunal Suprem anul·la la compra d’accions de la sortida a borsa de Bankia

Dimecres  27.01.2016  18:05

ECONOMIA

La sentència permetrà que milers de petits accionistes reclamin els diners que van invertir.

 










El ple de la Sala Civil del Tribunal Suprem ha decidit anular la compra d’accions de Bankia que l’entitat va treure a Borsa el 2011. Aquesta decisió de moment afecta només dos accionistes que havien guanyat sentències, però permetrà que milers de petits accionistes reclamin els diners que van invertir aleshores. La Sala  del Tribunal Suprem ha adoptat la decisió perquè considera que hi va haver un ‘error en el consentiment per part dels adquirents a causa de les greus inexactituds del fulletó d’oferta pública’.


Els magistrats han desestimat els recursos que havia presentat l’entitat, que argumentava que cal paralitzar les reclamacions individuals per la via civil mentre l’Audiència Nacional no dicti sentència per la causa penal que té sobre la taula. Així els magistrats confirmen les sentències que havien dictat les Audiències de València i Oviedo, que havien sentenciat que Bankia havia de tornar els diners a dos accionistes per les ‘greus inexactituds’ del fulletó de sortida a borsa.

Milers d’accionistes

La sentència obre la porta a què milers d’accionistes que van participar d’aquella oferta presentin reclamacions. Durant l’oferta pública es van subscriure accions per valor de 819,2 milions d’euros. El 23 de desembre del 2015 tant Bankia com BFA van informar que hi havien aprovisionat 1.840 milions d’euros per afrontar possibles reclamacions de demandes civils per la sortida a borsa de l’entitat. El 20 de desembre del 2015 Bankia, que és propietat de l’Estat en un 64,1%, ja havia afrontat sentències condemnatòries per un impost de 175,3 milions d’euros. Fins ara la seva estratègia es basava en la interposició de recursos davant del Suprem, una via que queda ara tancada.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-tribunal-suprem-anul%C2%B7la-la-compra-daccions-de-la-sortida-a-borsa-de-bankia/