dimecres, 13 de gener del 2016

Lluís Salvadó i Pere Aragonès, els homes forts de Junqueras a Economia

| 13/01/2016 a les 09:44h
NOU GOVERN

L'actual secretari general adjunt d'ERC es convertirà en secretari d'Hisenda mentre que el jove diputat de Junts pel Sí serà secretari d'Economia.





Lluís Salvadó, aquest dimarts al Palau de la Generalitat. Foto: Adrià Costa

Lluís Salvadó i Pere Aragonès seran els dos homes forts d'Oriol Junqueras a Economia. Així ho ha anunciat aquest matí el president d'ERC i futur vicepresident del Govern. Cal recordar que Junqueras, a partir de demà, també serà el conseller d'Economia en substitució d'Andreu Mas-Colell.

Lluís Salvadó, actual secretari general adjunt d'ERC, serà el secretari general d'Hisenda en un departament que encara no té el nom definit. Junqueras ha assenyalat que podria denominar-se d'Economia i Hisenda o bé a la inversa. El polític de les Terres de l'Ebre havia sonat per ocupar una de les carteres de l'executiu de Govern però, finalment, tindrà un dels càrrecs més importants del sottogoverno que, en aquesta legislatura, haurà de desenvolupar la nova Hisenda catalana.



Pere Aragonès, per la seva banda, es convertirà en el nou secretari general d'Economia. El jove diputats de Junts pel Sí ja s'havia encarregat d'aquest àmbit a nivell parlamentari en la legislatura passada. A nivell orgànic és secretari general de Política Econòmica i Coneixement.

El president d'ERC també ha avançat que l'actual cap de premsa del partit, Sergi Sol, l'acompanyarà a l'executiu com el seu cap de gabinet i comunicació.
Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu. Foto: ACN

Breus biografies de Lluís Salvadó i Pere Aragonès
Lluís Salvadó, nou secretari general d'Hisenda. Nascut a la Ràpita (el Montsià) el 27 de març de 1969. Actualment és secretari general adjunt d'ERC i diputat de Junts pel Sí. Va ser delegat del Govern a les Terres de l’Ebre des del 2004 fins al 2010 i regidor al seu municipi entre el 1994 i 2005.

És enginyer Industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona (UPC). Postgrau en Direcció General d’Empreses per la UOC. Va desenvolupar funcions directives durant 10 anys a l’empresa privada. És autor del llibre Centres de creació d’empreses (1996).

Pere Aragonès, nou secretari general d'Economia.   Nascut a Pineda de Mar (el Maresme) el 16 de novembre de 1982. Actualment és secretari de Política Econòmica i Coneixement d'ERC i diputat de Junts pel Sí. També és portaveu del grup municipal d'Esquerra al seu municipi. Va ser portaveu nacional de les JERC (2003-2007).

És llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Màster en història econòmica per la Universitat de Barcelona. Ha ampliat estudis en polítiques públiques per al desenvolupament econòmic a la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard. Cursa el programa de doctorat en història econòmica a la Universitat de Barcelona. Ha treballat en un despatx d’advocats especialitzat en assessorament jurídic d’empreses i administracions públiques. Ha col·laborat com a investigador amb l’Institut Ignasi Villalonga d’Economia i Empresa. Ha estat professor associat de la Universitat de Perpinyà.





Enllaç noticia :