dimecres, 13 de gener del 2016

La Policia Nacional espanyola deté dos comandaments dels Bombers

| 13/01/2016 a les 17:40h
POLICIA

Els arrestats són el cap de sala central, Manel Bosch, i el cap de guàrdia de la regió metropolitana sud, el sotsinspector Ramon Dinarès

Els agents escorcollen centres del cos d'emergències per una denúncia per presumptes suborns en la contractació del servei dels mitjans aeris

La Policia Nacional espanyola escorcolla la seu central dels Bombers.




Un agent de la policia nacional espanyola entrant al parc de Bombers de Sant Boi de Llobregat, aquest dimecres | ACN


 La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest dimecres a la tarda el cap de sala central dels Bombers i exresponsable de mitjans aeris, Manel Bosch, i el cap de guàrdia de la regió metropolitana sud, el sotsinspector Ramon Dinarès. Els arrests s'ha produït després dels escorcolls a la seu central dels Bombers de la Generalitat a Bellaterra (el Vallès Occidental) i a la de la regió metropolitana sud, ubicada a Sant Boi de Llobregat.

El registre de la coneguda Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) està relacionat amb una denúncia per presumptes suborns per la contractació fraudulenta del servei dels mitjans aeris per les campanyes forestals a l'empresa Avialsa. L'operació està coordinada pel jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt.

L'empresa Avialsa ha tingut avions contractes per tasques de vigilància i extinció d'incendis forestals i per operacions de salvament pel Ministeri espanyol de Medi Ambient, la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, la Xunta de Galicia i el Govern de la Rioja, entre altres.

A més de les seus de Bellaterra i Sant Boi de Llobregat, fonts de la Policia Nacional espanyola han confirmat que s'estan realitzant també diversos escorcolls a Madrid pel mateix motiu.

El delegat del govern valencià, Serafín Castllano, va ser detingut el maig passat implicat presumptament en aquesta trama, ja que hauria rebut regals d'Avialsa a canvi de favors en l'adjudicació de contractes per a l'extinció d'incendis quan ocupava el càrrec de conseller de Governació.

En declaracions a l'ACN, l'empresa Avialsa ha defensat que no hi ha "cap escletxa d'il·legalitat" en les adjudicacions a la Generalitat i que s'han fet les auditories corresponents. Així mateix, recorden que fa més de 30 anys que l'empresa treballa amb el govern català.
Enllaç noticia :