dilluns, 4 de gener del 2016

CDC deixa clar que Mas no es toca i ja pressiona per reeditar JxSí

per Bernat Vilaró Barcelona 4 de Gener 2016 a les 12.54 h 

Josep Rull acusa la CUP de ser "l'aliat dels poders fàctics de l'Estat" en voler fer fora el president en funcions.




L'Acusador J.Rull


CDC ha tancat files al voltant del candidat a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, tot i el No definitiu de la CUP. En una roda de premsa des de la seu de Convergència -posterior al Comitè Executiu-, el coordinador general del partit, Josep Rull, ha assegurat que "cal seguir" i que la CUP ha decidit després del 27-S que "la unitat no és la millor eina i que no ens farà lliures". "No modificarem la nostra decisió de presentar Mas com a candidat a la presidència". "La pilota, després d'haver negociat a fons, continua en mans de la CUP i, si no, la tindran els ciutadans de Catalunya".
Rull ha acusat la CUP de ser "l'aliat dels poders fàctics de l'Estat en voler fer fora Mas", i ha afegit que el problema no és el president en funcions. "El dilema és com garantir l'èxit del procés. Sense Mas, o acceptant l'exigència de la CUP, el missatge que es dóna és que en aquest procés qui lidera rotundament és la CUP, amb 10 diputats, i no la que té 62". En aquest sentit, el coordinador general de Convergència ha alertat que "l'expressió més radicalitzada i menys majoritària agafa les regnes del procés. El tema no és el president, sinó com es garanteix el procés".


"Quan l'adjectiu és més important que el subjectiu, quan la revolució i el socialisme és més important que la independència, qui acaba decidint és Madrid, sempre. Això és el que va passar ahir", ha sentenciat Rull, en un discurs molt contundent contra els cupaires. De fet, el número 2 de CDC els ha acusat de ser "passius" durant les negociacions, i ha considerat que els dirigents de la CUP tan sols han estat "uns espectadors a l'altra banda". En canvi, segons Rull ha assegurat que CDC pot comparèixer "amb tranquil·litat i càrrega de legitimitat".

El coordinador general de Convergència també ha criticat la "manca de maduresa" de la CUP, i els ha acusat de no ser capaços de fer operativa la gran majoria que hi havia el 27-S a favor de la independència. "La gran majoria no és operativa perquè algú així ho ha decidit".
Junts pel Sí, de nou?

Segons Rull, CDC no ha parlat encara amb ERC sobre quina fórmula triaran les dues formacions per a presentar-se en els nou comicis. "Ho explorarem", ha afegit el coordinador general de Convergència, sobre si hi haurà una reedició de Junts pel Sí, o no. Això sí, Rull ha començat a pressionar ERC perquè la formació republicana accepti, de nou, concórrer amb CDC a les eleccions que es preveuen pel març. 
Enllaç noticia :