dilluns, 7 de desembre del 2015

Mas creu que reformar la Constitució abocaria Catalunya a una «via morta»

El president de la Generalitat en funcions respon així el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, que aquest diumenge va instar el Parlament de Catalunya a proposar una modificació de la Carta Magna

"No en trauríem res i en sortiríem absolutament frustrats", assegura 

 

 

| 07/12/2015 a les 15:52h


Artur Mas, a l'Ajuntament de París | ACN
Artur Mas ha assegurat aquest dilluns que "pretendre que Catalunya es cremi ara amb un procés de reforma constitucional" seria "abocar-la una vegada més" a una "via morta". El president de la Generalitat en funcions ha respost així al president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, que aquest diumenge va instar el Parlament de Catalunya a proposar modificar la Constitució per poder impulsar les seves demandes sense incórrer en incompliments. "No en trauríem res i en sortiríem absolutament frustrats", com "ja va passar amb l'Estatut", ha dit Mas des de París, on participa en la cimera contra el canvi climàtic COP21.


"No ens fem trampes al solitari: fins que l'altre 84% de l'Estat no aposti clarament per una reforma constitucional, no té sentit que Catalunya, que representa una part minoritària del 16%, es cremi una vegada més fent propostes que sabem que no tindrien recorregut", ha replicat a Pérez de los Cobos. 
"Ja sabem que tenim el dret, d'acord amb l'actual Constitució, de presentar des del Parlament una proposta de reforma, però ara no es tracta de drets sinó de política, de política real", ha afegit. "Gràcies per recordar-nos aquest dret, ho apreciem", ha ironitzat Mas.

El president de la Generalitat ha reiterat que "pot passar" que hagi de tornar a convocar "eleccions al març", però que espera que aquest escenari no es produeixi. Mas aposta per "seguir amb el procés actualment en marxa" perquè Catalunya "pugui arribar a constituir-se en un estat si, en algun moment d'aquests pròxims mesos" els independentistes aconsegueixen "no només la majoria al Parlament" sinó també superar la "barrera del 50%" a les urnes.
Enllaç noticia :