dimecres, 2 de desembre del 2015

Jordi Borràs: "SCC està feta de dalt a baix i per una mà negra"

per Bernat Vilaró 1 de Desembre 2015 a les 21.15 h


El fotoperiodista d'El Món presenta 'Desmuntant Societat Civil Catalana' al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.





Salvador Cot, Jordi Borràs i David Bassa, en la presentació del llibre.   |   B.V.


El fotoperiodista d'El Món Jordi Borràs ha presentat el llibre Desmuntant Societat Civil Catalana aquest dimarts al vespre al Centre Cívic Pati Llimona (Barcelona). En un acte que ha aplegat unes 100 persones, Borràs ha explicat els orígens de SCC i ha sentenciat que l'entitat "està feta de dalt a baix i per una mà negra. Hi ha cercles de poder que han volgut crear SCC".

Borràs, que amb una fina ironia ha saludat "els infiltrats de SCC presents en l'acte", ha detallat alguns dels elements que s'expliquen al llibre, des del finançament de l'entitat espanyolista fins als lligams amb el govern espanyol. "No sé si hem desmuntat SCC, però una mica desmantellada sí que ho està". "Hi ha moltes coses que no he pogut explicar. Podria haver-hi una segona part del llibre? Ja ho veurem", ha continuat.


D'altra banda, el director d'El Món, Salvador Cot, ha destacat el títol "molt descriptiu" del llibre, ja que "Borràs fa temps que està desmuntant SCC". "La d'en Borràs és una feina solitària i aïllada", hi ha afegit. En la seva intervenció, ha apuntat que "els feixistes de la Transició han hivernat durant un temps i ara han entrat en diverses entitats, i una de les més grans és SCC".

Segons Cot, l'entitat és "l'intent més seriós per fer que l'espanyolisme fos civilment presentable". "El llibre és una feina d'investigació que dóna gust. En Borràs és un dels millors fotògrafs del país, i a més sap escriure", ha conclòs Cot.

A l'acte també hi han intervingut el president del Grup Barnils, Davis Bassa, i l'editor, Francesc Gil. També hi ha intervingut Marcus Pucnik, un dels fundadors de SCC, que ha ajudat a destapar els vincles de l'entitat amb l'extrema dreta.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/12/jordi_borras_scc_esta_feta_de_dalt_a_baix_i_per_una_ma_negra_154426.php