dijous, 10 de desembre del 2015

Incoherència absoluta de la Junta Electoral per perjudicar el 27S

Dijous, 10 de desembre de 2015 13:25 h

L'òrgan regulador de les conteses ha decidit allargar el vot per correu el 20D, mentre que per les catalanes es va negar a fer-ho


La Junta Electoral ha ampliat el termini per sol·licitar el vot per correu un dia degut a l’aparent desbordament de les oficines de Correus amb votants potencials pel 20D. Una decisió coherent amb la voluntat de facilitar al màxim el dret a sufragi de tota democràcia i habitual en altres contesa. Amb tot, es contradiu per complet amb el rebuig de la mateixa Junta Electoral a allargar el termini per demanar el vot des de l’estranger per les eleccions catalanes. Una incoherència que amb tota probabilitat té com a motivació el perjudici del 27S i dels interessos sobiranistes.






Major sobiranisme en el vot exterior a les catalanes

El Govern de la Generalitat va demanar la mateixa mesura que s’ha aprovat avui després de constatar múltiples dificultats burocràtiques dels ciutadans a l’exterior, però l’òrgan regulador de les eleccions li ho va negar. El vot dels catalans que viuen a altres països és, elecció rere elecció, més sobiranista que la mitjana, i el 27S Junts pel Sí i la CUP van arreplegar el 64,1% dels sufragis davant del 48% total.

La Junta Electoral va contribuir a 'robar' vots independentistes el 27S



Per contra, en les últimes eleccions espanyoles, Barcelona va ser la circumscripció que va registrar menys percentatge de vot per correu amb un 1%, davant el 2% de mitjana estatal. Amb les dues decisions contraposades, la Junta Electoral va contribuir a evitar que l’independentisme sumés una bossa de vots extra i va ignorar la Generalitat.

Mentrestant ara, amb el major desinterès català en el vot per correu en les espanyoles i un perill de queixes de la majoria de partits espanyols, han allargat el termini. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/458242/incoherencia-absoluta-de-la-junta-electoral-per-perjudicar-el-27s