dijous, 10 de desembre del 2015

Ni Foment s’empassa la teòrica fuga d’inversions a causa del procés

Dijous, 10 de desembre de 2015 12:15 h

Entre el primer trimestre de 2014 i el mateix període de 2015, els diners estrangers que han arribat a Catalunya han augmentat un 280%


La campanya de la por que pregona una marxa d’empreses i inversions estrangeres fora de Catalunya a causa del procés d’independència fa aigües per tot arreu. Fins i tot Foment del Treball s’ha mostrat contrari a les teories catastrofistes i ha dit que “no hi ha indicis” que la situació política a Catalunya estigui perjudicant les inversions, en paraules del director d’Economia de l’entitat, Salvador Guillermo. 







Les inversions constructores i immobiliàries, les més a l'alça

Foment ha justificat la seva opinió posant dades sobre la taula. Les inversions d’altres països han augmentat un 280% només entre el primer trimestre de 2014 i el mateix període de 2015 fins a arribar a 1.959 milions d’euros. Gairebé la meitat de l’augment ha vingut per les operacions en el sector constructor i immobiliari, mentre que un 20% ha estat gràcies a les inversions industrials.

L'atur es reduirà més a Catalunya que a l'Estat



A més, les previsions que va donar la principal patronal dels treballadors a Catalunya en matèria d’ocupació és que l’any vinent la taxa d’atur baixada de manera substancial fins el 15% aproximadament –la xifra se situa ara en el 17,49% segons l’última EPA-.

Mentrestant, segons Foment, el conjunt de l’Estat no podrà baixar la xifra més enllà del 20%, només 1,1 punts per sota de l’atur actual. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/458214/ni-foment-sempassa-la-teorica-fuga-dinversions-a-causa-del-proces