dimarts, 29 de desembre del 2015

El Govern acusa Rajoy de «no haver entès res del que ha passat a Catalunya»

| 29/12/2015 a les 14:00h
 
INVESTIDURA
 

Neus Munté respon les crítiques del president espanyol sobre un acord amb la CUP assegurant el "desastre" és la seva "visió monolítica"

Considera "lamentable i criticable" que no es vulgui ni tan sols reunir amb Democràcia i Llibertat i ERC

​Neus Munté reitera que no es farà «cap altra oferta» a la CUP





Neus Munté, després de reunir-se amb el consell executiu | Pere Gendrau

 
 
La portaveu del Govern, Neus Munté, ha respost les crítiques que ha fet el president espanyol, Mariano Rajoy, al possible acord entre Junts pel Sí i la CUP per conformar el nou executiu. Pocs minuts després que Rajoy qualifiqués de "desastre" l'entesa que hi pot acabar havent entre les dues candidatures independentistes
 
Munté ha qualificat d'"insòlit" que es puguin fer aquestes valoracions del que comporten els resultats d'unes eleccions com les del 27 de setembre.

"Potser el desastre és aquesta visió monolítica del govern de Rajoy, que demostra no haver entès res del que ha passat a Catalunya els darrers anys i amb aquestes eleccions", ha indicat la vicepresidenta després de la reunió del Consell Executiu que s'ha fet aquest dimarts. 
 
En aquest sentit, Munté ha reivindicat el govern que pugui sortir de l'entesa entre Junts pel Sí i la CUP afirmant que "han estat els catalans els que han votat per unes opcions que aposten per l'estat propi i la independència".

D'altra banda, preguntada sobre el fet que Rajoy no hagi convocat als representants de Democràcia i Llibertat ni d'ERC per abordar els pactes de govern a Espanya, Munté ha destacat que "això no suposa cap novetat respecte els darrers anys".
 
"És molt lamentable i criticable en termes democràtics que Rajoy faci declaracions d'aquestes característiques i manifesti la seva voluntat de no tenir converses, de no dialogar amb aquelles formacions polítiques que han obtingut representació parlamentària", ha reblat. 
 
 
Enllaç noticia :