dimarts, 29 de desembre del 2015

Els números 2 d’ERC i Democràcia i Llibertat a Madrid, opinions oposades sobre l’#ANECUP

Dilluns, 28 de desembre de 2015 10:40 h

Tardà fa una crida a l’optimisme de cara a la decisió que els antisistema han de prendre el dia 2, mentre que Campuzano ja parla de noves eleccions


La candidatura Junts pel Sí s’ha quedat muda davant el desenllaç de l’assemblea de la CUP avui al matí i ha declinat fer qualsevol declaració. Amb tot, els números 2 d’Esquerra i Democràcia i Llibertat a Madrid s’han pronunciat respecte l’empat cupaire d’ahir. I ho han fet de manera oposada. Mentre el republicà Joan Tardà ha volgut transmetre una certa calma, el convergent Carles Campuzano no veu marge per l’acord amb la CUP. 







Tardà creu que la CUP "ho rematarà el dia 2"

El veterà diputat d’Esquerra Republicana ha dit que està “convençut que el dia 2 finalment la CUP sabrà trobar el desllorigador per fer possible investir el Govern de la República” i també que “defensem el resultat del 27S, segur que la CUP ho rematarà bé el dia 2 i els que volen eleccions per fer descarrilar no se’n sortiran”. Així, Joan Tardà veu encara molt possible que la coalició que encapçalen CDC i ERC arribi a un acord amb la CUP i continua optimista.

Campuzano parla de noves eleccions "per governar"

Per contra, el diputat al Congrés per Democràcia i Llibertat Carles Campuzano dóna per impossible una aliança independentista: “Després del #ridículCUP, la legislatura tal i com es va plantejar la nit del 27S està acabada; o una altra majoria o eleccions per governar”. El dirigent de Convergència insinua així que Junts pel Sí podria anar a buscar algun altre suport, com podria ser Catalunya Sí que es Pot o el PSC amb l’argument d’un referèndum sobre la taula. I, si això fos impossible, veuria les eleccions inevitables. Diu que serien “per governar”, cosa que aixeca dubtes sobre si s’aparcaria la independència. 


Enllaç noticia :