dilluns, 14 de desembre del 2015

El Front National no guanya a cap regió i roman fora del poder

Diumenge  13.12.2015  20:07

MÓN

Victòria històrica dels sobiranistes corsos i dels socialistes a la regió catalano-occitana.









Les dades de l’escrutini indiquen que finalment el Front National no ha guanyat a cap de les regions on aspirava a fer-ho i torna a restar fora del poder.

Al Llenguadoc-Rosselló-Migdia Pirineus, la regió catalano-occitana, la victòria és dels socialistes, amb un 44,8% dels vots, seguits del Front National amb un 33%. La llista de dretes de Dominique Reynié obté, segons aquestes estimacions, el 22,2% dels vots. En conjunt, l’esquerra s’imposa a cinc regions i la dreta a set.

Allà on el FN tenia més opcions de guanyar era a la regió de Nord – Pas de Calais, on Marine Le Pen era la candidata. Però hi ha vençut el candidat de la dreta, Xavier Bertrand, amb un 57,2% dels sufragis i Le Pen hi ha obtingut el 42,8%.


I a Provença – Alps – Costa Blava, on el Front National també tenia esperances de victòria, la neboda de Le Pen, Marion Maréchal-Le Pen, ha quedat segona, amb el 47,3%, darrere el candidat dels Republicans, Christian Estrosi, que ha guanyat amb un 52,6%.

A Alsàcia-Lorena i Xampanya-Ardenes ha guanyat també la candidatura republicana, amb un 48,4% dels vots; el candidat del Front National, Florian Philippot, obté un 36,4% dels sufragis.

A la Bretanya, el ministre Jean-Yves Le Drian ha vençut còmodament, amb un 51% dels vots, molt més que el seu rival de la dreta, Marc Le Fur, amb un 30%.


I a Aquitània-Llemosí el socialista Alain Rousset ha guanyat també, amb un 44,2% dels vots. La candidata de la dreta, Virginie Calmels, hi ha obtingut un 34,%


Hi ha hagut regions on les esquerres i les dretes s’han disputat la victòria molt frec a frec. A la Borgonya – Franche Comté, ha guanyat finalment la socialista Marie-Guite Dufay, amb un 34,7% dels vots, i el candidat dels republicans, François Suavadet, ha quedat amb un 32,9% dels vots; i ben a prop ha quedat la candidata del FN, Sophie Montel, amb el 32,4% dels vots. En canvi, a Normandia, l’empat tècnic s’ha resolt finalment en favor del candidat de la dreta, l’ex-ministre de Defensa Hervé Morin (36,4%), superant el socialista Nicolas Mayer-Rossignol (36%). I, amb dades d’estimació de vot, a Illa de França la candidata de la dreta, Valérie Pécresse (44%) s’ha imposat al de l’esquerra, Claude Bartolone (41,8%).

Victòria històrica dels nacionalistes a Còrsega

A Còrsega els resultats han confirmat la victòria del nacionalista Gilles Simeoni. Ha estat, sens dubte, una victòria històrica dels sobiranistes de l’illa.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-front-national-no-guanya-a-cap-regio-i-roman-fora-del-poder/