dilluns, 2 de novembre del 2015

Esquerra Unida diu no a Rajoy i proposa que es negociï una consulta

| 02/11/2015 a les 14:07h

Alberto Garzón s'ha reunit aquest dilluns amb el president espanyol i ha rebutjat sumar-se al bloc contra les demandes catalanes

El líder d'IU assegura que no pensen participar en el que consideren un "teatre"

Rajoy descarta recórrer la declaració independentista abans que es debati

 



Alberto Garzón, IU


Si divendres passat Podem qui feia una esmena a Mariano Rajoy, aquest dilluns ha estat el candidat d'IU a La Moncloa, Alberto Garzón, el que no ha volgut sumar-se al front que articula el president espanyol per respondre amb una negativa a les demandes catalanes. Garzón s'ha reunit amb Rajoy i ha explicat que els separen diferències "enormes". "Només hem coincidit en què plovia", ha ironitzat el líder d'Esquerra Unida.

Garzón ha rebutjat integrar-se al pacte d'Estat -verbal perquè de moment no hi ha cap document- que està promovent el líder popular contra la declaració independentista que promouen Junts pel Sí i la CUP. "No participarem en aquest teatre", ha assenyalat el candidat d'Esquerra Unida, abonant així la tesi que la reacció davant del text que es tramita al Parlament té un caire electoral.

A banda de denunciar negar-se a integrar un front amb el PP, el PSOE i Ciutadans, Garzón ha fet una proposta: crear una "mesa de diàleg immediata" per tal de facilitar la celebració d'una consulta a Catalunya "amb totes les garanties democràtiques". Una consulta que, a més del que a Madrid es denomina la qüestió territorial, també servís per decidir sobre d'altres qüestions.

I és que, des de la perspectiva d'Esquerra Unida, que es presenta a les eleccions espanyoles en una coalició denominada Unitat Popular, el procés sobiranista és una oportunitat per fer un procés constituent d'àmbit espanyol i debatre "des de baix" el "model de convivència" que hi ha d'haver a l'Estat. 
Enllaç noticia :