dilluns, 19 d’octubre del 2015

Tardà: "La moció de demà al Congrés sobre la independència és la foto finish"

per Bernat Vilaró 19 d' Octubre 2015

La cambra debatrà una iniciativa que demana negociar la secessió, i tots els grups parlamentaris s'hi hauran de pronunciar.

 

 

 

 







El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha destacat la importància de la iniciativa que es votarà aquest dimarts a la Cambra Baixa espanyola sobre la independència de Catalunya. En declaracions a El Món, el dirigent republicà ha explicat que el debat i la votació sobre si el govern espanyol accepta negociar la secessió "és la foto finish del final de la legislatura".

Esquerra ha aconseguit entrar en el darrer ple d'aquesta legislatura una iniciativa on insta l'executiu espanyol a negociar la independència. "Vam intentar que en l'últim debat es pogués entrar una votació d'aquest tipus, i ens ha sortit bé", explica Tardà, que destaca el caràcter simbòlic del debat que tindrà lloc dimarts.

"Certament, que l'última votació de la legislatura espanyola sigui sobre la independència de Catalunya és bo. És com dir 'acabem així'. Serà la fotografia final", ha insistit Tardà, que dóna per fet que la votació tindrà el suport de CDC, l'esquerra abertzale i de BNG, i el rebuig "rotund" de PP i PSOE. "Només tinc dubtes sobre PNV i Unió, que suposo que s'abstindran, i sobre Compromís", ha apuntat el diputat.

Finalment, el dirigent republicà ha remarcat la importància que té que tots els grups parlamentaris es vegin obligats "a dir-hi la seva". "Ja sabem que no es resoldrà res, però té la significació simbòlica que és l'última votació de tota una legislatura", ha conclòs.




Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/tarda_152206.php