dijous, 29 d’octubre del 2015

Rivera empeny JxS i la CUP a accelerar la desconnexió d’Espanya

Dijous, 29 d'octubre de 2015 16:25 h

El president de Ciudadanos pressiona Rajoy perquè porti la Mesa del Parlament al TC tan bon punt aquesta tramiti la proposta de resolució independentista


Albert Rivera ha anunciat que en la reunió del proper divendres amb Mariano Rajoy, emplaçarà el president espanyol a portar al Tribunal Constitucional l'admissió a tràmit per part de la Mesa del Parlament de la declaració de ruptura que Junts pel Sí i la CUP han presentat al Parlament. Si el govern espanyol tira endavant la proposta de Rivera i el TC dicta una suspensió de la Mesa l’escàndol de dimensions internacionals està servit. A més, es pot produir el primer acte de desobediència a les lleis i tribunals espanyols abans del que tothom es pensava si la Mesa decideix convocar el plenari amb la suspensió del TC en ferm. 
 


Segons Rivera, el primer pas a fer és el recurs que Ciudadanos, PP i PSC ja han presentat a l'admissió a tràmit de la declaració de Junts pel Sí i la CUP, que és "anticonstitucional i antidemocràtica", però cal portar també l'admissió “ja” al Tribunal Constitucional.

Ciudadanos té pressa


Rivera considera que "la Mesa del Parlament no és un registre, sinó un òrgan de govern d'un parlament i no es pot discutir en un parlament si les lleis es compleixen o no, ni es pot afirmar que els tribunals no són legítims". En aquest sentit ha recordat que el govern espanyol "de moment no ha actuat" en aquesta direcció. "És legítim que ells tinguin una altra estratègia" però "pensem que cal fer tot el que estigui a les nostres mans" i que és al Constitucional qui pot recórrer l'admissió a tràmit i si no s'accepta aquesta impugnació fer-ho després "tenim una oportunitat de fer-ho ara ja", ha dit.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/445594/rivera-empeny-jxs-i-la-cup-a-accelerar-la-desconnexio-despanya