dimarts, 20 d’octubre del 2015

Mas signarà demà el decret de constitució del parlament

Dimarts  20.10.2015  17:56

PAÍS

El termini màxim perquè el ple tingui lloc acaba dilluns vinent.

 

 








El president de la Generalitat, Artur Mas, signarà demà a les 12,30 el decret de constitució del Parlament de Catalunya, amb els nous diputats i diputades escollits en les eleccions del passat 27 de setembre. En acabar la signatura Mas farà una compareixença informativa a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat.

El termini màxim perquè el ple tingui lloc acaba dilluns vinent. El fet que el president signi el decret demà obre la porta a constituir la cambra a partir de dijous, però ja hi ha una reunió convocada de tots els grups parlamentaris aquell mateix dia per tancar qüestions organitzatives, com la composició de la mesa. A més, la pràctica habitual en les sessions ordinàries és avisar els diputats amb un mínim de 48 hores de previsió. Tot i així, tots els grups treballen amb la previsió que la constitució sigui dilluns i s’esgotin els terminis.


Mentrestant la composició de la mesa del parlament va prenent forma a mesura que els partits presenten els seus candidats. Dilluns, a tot estirar, s’ha de constituir la cambra i el primer pas és formar la mesa que el presidirà. Com ja es va saber ahir, la presidenta del parlament, a proposta de Junts pel Sí, serà Carme Forcadell. La coalició tindrà la majoria de la mesa, amb tres membres més, segurament un de cedit per la CUP, que vol mantenir-se al marge dels càrrecs.

La vice-presidència primera serà per a Lluís Corominas i Ciutadans ha proposat José María EspejoSaavedra, número tres del partit, per ocupar la vice-presidència segona. Els altres secretaris seran David Pérez (PSC) i Joan Josep Nuet (Catalunya Sí que es Pot) i la convergent Ramona Barrufet, que cediria l’espai a la CUP si fos el cas. El PP, doncs, es quedaria fora de la mesa. Tot i tenir els mateixos diputats que Catalunya Sí que es Pot, el partit de Xavier García Albiol va obtenir divuit mil vots menys.

‘El parlament de tots’
Carme Forcadell, proposada per ERC per presidir el parlament, ha assegurat a Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot que intentaria que la cambra fos plural: ‘Intentaré que sigui el parlament de tots, perquè representa el poble de Catalunya’, ha dit a Catalunya Ràdio. Tot i respectar la posició que pugui tenir la CUP de mantenir-se al marge de les institucions i dels càrrecs, creu que estaria bé que formés part de la mesa.

Escolteu les declaracions de Carme Forcadell a Catalunya Ràdio:


Enllaç noticia :