dilluns, 5 d’octubre del 2015

Mas, davant R.Catalá: "L'ús partidista de la justícia lesiona la democràcia"

per Redacció 5 d' Octubre 2015

El president dóna la benvinguda a "una de les nacions més antigues d'Europa". El ministre reclama "respecte a la llei", i la fiscal general reivindica la justícia per donar resposta "a tots els conflictes".

 









El president Artur Mas ha aprofitat aquest matí la seva intervenció davant la Unió Internacional de Magistrats (UIM), que se celebra a Barcelona, per advertir que l'ús partidista de la justícia lesiona la democràcia. Mas ha fet el seu parlament en anglès francès, català i espanyol davant del ministre de Justícia, Rafael Catalá; el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal.

Aquesta ha estat la primera vegada que Mas coincideix amb Catalá i la cúpula judicial espanyola des que l'han imputat per haver posat les urnes en la consulta del 9-N. El president haurà de declarar dijous de la setmana vinent. La relació entre el president i el ministre ha estat en tot moment correcta, però freda.


Mas ha aplaudit que l'objectiu del congrés sigui defensar la independència judicial i ha indicat que aquesta és un fonament de la democràcia, en una velada crítica a la confusió de poders que hi ha a l'Estat espanyol. Segons el president, "Catalunya té arrels profundes en defensa de la democràcia" i entén la defensa de la independència judicial. "Qualsevol ús partidista de la justícia lesiona la democràcia", ha afegit. 
El president ha donat la benvinguda als assistents al congrés, "a una de les nacions més antigues d'Europa".

En la mateixa inauguració, Catalá ha reivindicat el "respecte a la llei" com a font de legitimitat i de convivència. 
I la fiscal general de l'Estat, Consuelo Madrigal, ha defensat el paper de la Justícia per donar resposta "a tots els conflictes", en clara al·lusió al procés sobiranista de Catalunya.



El president del Tribunal Suprem, Calors Lesmes, i el president Artur Mas




Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/mas_davant_c_151666.php