dijous, 29 d’octubre del 2015

Llanos de Luna demanda Barcelona per no penjar el retrat del rei

El govern municipal d'Ada Colau va retirar el bust de Joan Carles I i no va col·locar el retrat del nou monarca.

 

 



El govern d'Ada Colau va retirar el bust de Joan Carles I.   |   EP


per Redacció  
29 d' Octubre 2015 a les 17.20 h  


Madrid obre un nou front de conflicte. Aquesta vegada, contra l'Ajuntament de Barcelona, que va retirar el bust del rei Joan Carles I. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Barcelona per no penjar a la Sala de Plens el retrat de Felip VI.

De fet, Llanos de Luna ja va presentar per carta al consistori encapçalat per Ada Colau el requeriment el passat 27 de juliol, però no ha obtingut resposta. La representant de l'Estat basava la seva petició en l'article 85.2 del Reial Decret 2568/1986 de 28 de novembre, que aprova el Reglament d'organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals. Aquest decret preveu que "en lloc preferent al saló de sessions estarà col·locada l'efígie de SM el Rei", i per això es va requerir a l'Ajuntament certificar documental i gràficament, en el període d'un mes, que es prenien les mesures per complir el decret.

L'Ajuntament havia retirat el 23 de juliol el bust dedicat a Joan Carles I del Saló de Plens del consistori perquè, segons va dir el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ja no era el cap d'Estat, per la qual cosa es va considerar una anomalia que estigués a la sala.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/llanos_de_luna_demanda_barcelona_per_no_penjar_el_retrat_del_rei_152696.php