dimecres, 21 d’octubre del 2015

La CSU de Baviera es nega a votar contra la legalitat dels processos d'independència

per G.A 21 d' Octubre 2015 

INDEPENDÈNCIA

El partit germà del d'Angela Merkel vota en contra d'una resolució impulsada pel PP espanyol, que havien de subscriure tots els membres del Partit Popular Europeu .

 

 



Merkel i Rajoy, en una trobada oficial de mandataris.



El PP espanyol se n'ha sortit a mitges en el seu intent de vetar qualsevol vot favorable a hipotètics debats sobre la independència de territoris europeus al Parlament Europeus. En el marc del Congrés que el PP europeu celebra aquest dimecres i dijous a Madrid amb la participació de 14 caps d'estat de països membres de la UE, s'ha aconseguit aprovar una resolució que estableix com a base ideològica dels partits que el composen el no reconeixement de la legalitat dels processos d'independència de qualsevol territori que se separi d'un estat membre de la UE.

"Qualsevol procés d'autoproclamació de sobirania que s'encamini a una declaració de secessió de territoris que formin part d'Estats membres està fora de la legalitat, i per això no serà reconegut com a legal pels altres estats membres", diu el text aprovat. Però la sorpresa ha estat que no hi ha hagut unanimitat, com esperava el PP espanyol.

En la votació a mà alçada, delegats de diverses formacions han fet vots en contra o abstencions. Entre altres, els 16 delegats de la Unió Social Cristiana (CSU) de Baviera, el partit germà de la CSU alemanya que dóna suport a la cancellera Angela Merkel. El text presentat pels populars espanyols assegura que "Europa s'enfronta a extremistes, intolerants i a un nacionalisme imaginari que està molt lluny de l'esperit constructiu de la nostra família política".

També assegura que el dret internacional "no reconeix l'autodeterminació dels territoris" quan el que busca és "trencar la integritat territorial d'estats sobirans i independents". I és per això que, en cas d'una independència, els ciutadans d'aquest territori "perdrien el seu estatus com a ciutadans europeus perquè la seva condició d'europeus deriva de la condició de ciutadà d'un estat membre", sentencia.
 
 
Enllaç noticia :