divendres, 9 d’octubre del 2015

Felip VI visitarà Catalunya dimarts, el dia que comencen les declaracions pel 9-N

per Redacció 9 d' Octubre 2015

Serà la primera visita del monarca espanyol al principat, després de les eleccions del 27-S.

 

 








El rei Felip VI viatjarà aquest dimarts a Catalunya per primera vegada després de les eleccions del 27-S, segons consta a l'agenda de la Família Reial que La Zarzuela. La presència del monarca espanyol coincidirà amb l'inici de les declaracions davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de conselleres per haver posar les urnes el 9-N.


Concretament, dimarts està previst que declarin l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El mateix dimarts estan previstes concentracions ciutadanes davant els Ajuntaments. El president Artur Mas ha estat citat per dijous.

En aquest context, Felip VI assistirà el dia 13 a la XVI Assemblea Anual del Fòrum Iberoamèrica, que tindrà lloc a l'Hotel Majèstic del Passeig de Gràcia de Barcelona.





El monarca no participarà de la inauguració ni de la clausura del Fòrum i, per tant, no pronunciarà cap discurs al costat d'autoritats catalanes, perquè hi assisteix com a oient.

Es comenta a Madrid que Felip VI hauria volgut evitar la coincidència, en un moment tan tens com el de la persecució judicial de la consulta del 9-N.


Enllaç noticia :

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/el_rei_felip_vi_visitara_catalunya_dimarts_el_dia_que_151857.php