dijous, 17 de setembre del 2015

Noves ingerències dels fiscals espanyols contra la independència en plena campanya

Dijous, 17 de setembre de 2015 05:00 h

L’associació majoritària del sector deixa clar sense motiu aparent que les decisions dels Parlaments “només seran vàlides si s’ajusten a la llei”.

 






Els fiscals espanyols tornen a fer saltar pels aires la seva independència judicial irrompent en la campanya de les eleccions catalanes del 27-S. En un acte sense precedents, l’associació majoritària de fiscals ha emès un comunicat per deixar clar que defensen la Constitució espanyola i els Estatuts d’Autonomia de l’Estat. Una cosa que ningú havia posat en dubte, així que quin sentit té aquesta declaració de principis? .

Amenaces a Junts pel Sí i la CUP


El comunicat no menciona els comicis del 27-S, però en un text molt breu especifica que “els acords i resolucions que adoptin els Parlaments només seran vàlids si s’ajusten al marc legal”. A més, acaba afirmant que “el ministeri fiscal vetllarà sempre pel compliment de l’ordenament jurídic”.

A menys de deu dies de la cita dels catalans amb les urnes, no es pot interpretar d’una altra manera: es tracta d’una ingerència en la campanya electoral per dir No a la independència i una amenaça als ciutadans que tenen pensat votar Junts pel Sí o la CUP, que busquen deixar de banda la legalitat espanyola si tenen majoria absoluta. 


Enllaç noticia :