dilluns, 14 de setembre del 2015

Mofes a Twitter pel títol de l’últim article de Pablo Iglesias a El País

Dilluns, 14 de setembre de 2015 11:15 h

El líder de Podemos s’intenta apropiar del nou número 1 dels laboristes britànics en la columna d’opinió


Pablo Iglesias surt escaldat a les xarxes socials per enèsima vegada. El líder de Podemos ha publicat un article d’opinió al diari El País parlant del nou cap dels laboristes britànics titulat “El Pablo Iglesias británico”. Un gest que s’ha interpretat per alguns usuaris de Twitter com a molt egocèntric i que ha portat molts comentaris irònics. Un d’ells, de la tertuliana Pilar Rahola, que ha dit a RAC1 que “té un atac d’importància i no l’acaba de superar”. 






Corbyn, tres dècades en política

Un nou exercici d’'humilitat i modèstia', populisme, egolatria, demagògia, ridícul... Són moltes les valoracions dels tuitaires sobre el sorprenent títol d’Iglesias, sobretot pel fet que deixi a Jeremy Corbyn com si fos un dels seus seguidors quan té 66 anys i la seva experiència en política té més de tres dècades. Les piulades a la xarxa, però, tenen una tendència majoritària: modificar de manera burlesca el títol de l’article canviant de personatge, però mantenint la cara visible de Podemos.

Iglesias, al mateix nivell de Martin Luther King, Cervantes o Jesús



Per exemple, l’usuari @xaviconde piula: “Jesucrist, el Pablo Iglesias de Natzaret”, mentre que @agusalonso diu: “Cervantes, el Pablo Iglesias de la literatura”. Son centenars els ‘tweets’ imaginatius que giren sobre la mateixa idea, comparant sarcàsticament el líder del partit lila amb, per exemple, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Leo Messi o Olof Palme.

El blanc de les burles d’aquest matí a Twitter ja s’ha defensat, acusant el diari El País d’haver-li canviat el títol. 

Segons el propi Iglesias, la capçalera inicial era: “¿Por qué todos hablan del Pablo Iglesias británico?”. Un fet que, de ser veritat, tampoc millora gaire la popularitat del polític a les xarxes. 


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/431670/mofes-a-twitter-pel-titol-de-lultim-article-de-pablo-iglesias-a-el-pais