dilluns, 21 de setembre del 2015

Iglesias: «Heu de votar per deixar clar que amb els corruptes no es pot construir el futur d’aquest país»

, Blanes | 20/09/2015 a les 21:50h

El secretari general de Podem assegura que no es pot "confiar en un polític que porta trenta anys viatjant en cotxe oficial" en referència a Mas

El candidat Albano Dante Fachín afirma que "amb voluntat la Generalitat disposaria de prou instruments per aplicar un programa que es preocupi dels interessos de la gent"

Catalunya Sí que es Pot es queixa a TV3 de la programació compensatòria

 


Pablo Iglesias en el míting a Blanes | Oriol Gracià

 Mentre la televisió retransmetia la final de l’Eurobàsquet que aquest vespre jugaven Espanya i Lituània, en el passeig marítim de Blanes s’hi havien congregat unes 800 persones amb la intenció escoltar les intervencions del míting de Catalunya Sí que es Pot. I com a bon aficionat a l’esport, en les primeres paraules, Pablo Iglesias, el secretari general de Podem, ha volgut fer referència a Pau Gasol, encara que fos d’una manera una mica forçada. “Em diuen que el partit comença bé, estic segur que í que es Pau”, ha dit emulant la marca de la candidatura i mentre a l’escenari desplegaven un petit cartell de Gasol.


I després de fer la broma, ha començat el discurs dur i punxant al que ens té acostumats aquest dies de campanya. Iglesias ha reivindicat la necessitat de renovar les cares de la política catalana. “No podem confiar en un polític que porta trenta anys viatjant en cotxe oficial”, ha explicat en clara referència als gairebé trenta anys de carrera política que acumula Artur Mas, el president de la Generalitat. “Hem de fer fora Convergència Democràtica del poder. Els catalans no us podeu quedar a casa el proper 27 de setembre. Heu de votar per deixar clar que amb corruptes, amb els del 3% i amb els qui impulsen la reforma laboral no es pot construir el futur d’aquest país”, ha afegit.

En l’acte també hi ha participat Albano Dante Fachín, el número cinc de la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. Dante ha desenvolupat part de la seva activitat professional a la revista Cafè amb llet, publicació que ha denunciat diversos casos de corrupció de la sanitat pública a Catalunya i per això ha posat èmfasi en la necessitat d’un canvi de govern que “treballi per solucionar els problemes de la gent”.

“La decisió de privatitzar el túnel del Cadí no s’ha pres a Madrid sinó a Barcelona, la decisió de retallar el nombre de professors de l’escola pública no s’ha pres a Madrid sinó a Barcelona, la decisió de tancar plantes d’hospitals no s’ha pres a Madrid sinó a Barcelona. Totes aquestes decisions, demostren, que malgrat els entrebancs que pugui posar el Govern espanyol, des de Catalunya també es poden prendre decisions”, ha explicat Fachín. “Amb voluntat, la Generalitat disposaria de prou instruments per aplicar un programa que es preocupi dels interessos de la gent. I això és el que volem fer nosaltres a partir del dia 28 setembre si guanyem aquestes eleccions”, ha afegit.

I per aconseguir aquest objectiu, segons Fachín, fan falta dues coses. “Primer cal voluntat política, una voluntat ben present en la candidatura de Catalunya Sí que es Pot. I en segon cal un element que depèn de totes persones que avui estem aquí: la força de la gent. I la força de la gent ja l’hem demostrat al carrer, a la porta dels hospitals i de les escoles”, ha conclòs davant els aplaudiments del públic.


Enllaç noticia :

http://www.naciodigital.cat/noticia/94812/iglesias/heu/votar/deixar/clar/amb/corruptes/no/es/pot/construir/futur/aquest/pais