diumenge, 20 de setembre del 2015

VÍDEO Crida solidària de Santiago Espot amb els represaliats per la xiulada a l'himne

| 20/09/2015 a les 21:20h

Declaracions del líder de Catalunya Acció, multat amb 90.000 euros

El plec de càrrecs no serà públic fins passades les eleccions.

 

 


Santiago Espot sobre les multes per la xiulada

La xiulada contra l'himne espanyol i el rei Felip VI al camp del Barça el dia de la final de la Copa va comportar una onada de multes contra una dotzena d'entitats independentistes. La més castigada ha estat la promotora inicial del manifest que convocava la protesta, que era Catalunya Acció, amb una sanció de 70.000 euros, i el seu president, Santiago Espot, amb un clatellot de 90.000 euros a títol individual. Tanmateix, la repercussió pública d'aquests càstigs va quedar diluïda al costat del titular més d'impacte, que es referia a la multa imposada al FC Barcelona.

Fins aquest moment no s'han fet públics els plecs de càrrecs. Segons ha pogut saber NacióDigital, no seran notificats als afectats fins passades les eleccions del proper dia 27, semblaria que per no escalfar més els ànims.



En aquesta situació d'una certa solitud en què han quedat la dotzena d'entitats sancionades, Santiago Espot ha efectuat unes declaracions en què denuncia la repressió i demana solidaritat política amb els represaliats per l'estat espanyol. Espot considera que "aquestes multes tenen com a objectiu que abandonis tot activisme polític perquè et dediquis a salvar el teu patrimoni personal. Així es com ara Espanya exerceix la repressió.”

El líder de Catalunya Acció marca distàncies amb el discurs adoptat fins ara: “Aquí se’ns vol fer creure que hem de fer la revolució dels somriures, i mentrestant Espanya et crucifica a base de multes monstruoses que et gelen el somriure. Em sembla que no és la millor estratègia guanyadora (...). La reacció de la classe política catalana (a les multes) ha estat molt tèbia. I més quan es tracta d’una situació que destapa la cara més sinistra i totalitària de l’estat espanyol i que té com a objectiu atemorir als catalans”

Finalment, crida a reaccionar i a enfrontar-se amb l'estat que aplica aquest càstigs: "“Si no plantem cara en situacions com aquesta, poden acabar amb l’independentisme com si fos un problema de trànsit: a base de multes."
Enllaç noticia :