divendres, 25 de setembre del 2015

El «Washington Post» veu en la CUP la «probable clau en la secessió de Catalunya»

| 25/09/2015 a les 14:47h

El diari nord-americà desgrana les característiques del partit i la incidència que poden tenir després del 27-S.

 


La CUP, al «Washington Post» Foto: Redacció


El prestigiós diari nord-amercià Washington Post publica una anàlisi del paper de la CUP en les eleccions del 27-S i la incidència que podrà tenir per la secessió. Sota el títol El partit radical, probable clau en la secessió, desgrana les característiques de la CUP que "agrupa moviments de l'extrema esquerra" i ho compara amb Syriza o Podem.

"Com en aquests casos, les polítiques d'austeritat han donat ales a la CUP -i això els dóna la possibilitat de tenir la clau en les aspiracions dels independentistes catalans que estan decidits a trencar els llaços de diversos segles amb Espanya", analitzen des del Post.


L'article explica que les enquestes els donen uns 10 seients al Parlament i recull una entrevista feta per Associated Press a David Fernández. En aquesta, el fins ara diputat de la CUP apunta que "els catalans tenen la necessitat de reclamar la seva sobirania com a nació en un estat espanyol que té poc respecte per Catalunya".

Més enllà, exposen les influències de la CUP, que van des del zapatisme fins al Sein Fein, però explica a AP que "la CUP té la seva identitat en la pròpia història dels treballadors de Catalunya i dels moviments d'esquerra des dels anarquistes, comunistes i obrers combatius de la dècada de 1930.

"El polític més ben valorat segons les enquestes", diuen, apunta que "ja estem passant per un moment difícil" i cal "recuperar el sector públic, hem de fer fora el lliure mercat de les nostres pensions, educació, salut i cultura".

Així, i remarcant la victòria de Corbyn al partit laborista anglès, expliquen, en paraules de Barroso, que "l'austeritat i la crisi econòmica han obert una finestra d'oportunitat per als moviments d'extrema esquerra".


Enllaç noticia :