dimarts, 1 de setembre del 2015

CDC demana la compareixença de Fernández Díaz i Catalá per les filtracions dels registres judicials

01/09/2015

Convergència exigeix explicacions sobre els documents filtrats als mitjans, que estan sota secret de sumari, i sobre l’oportunitat política de l’escorcoll.


Redacció



El minsitre Rafael Català, avui al Senat / Efe


El grup de Convergència al Congrés ha registrat avui dues sol·licituds de compareixença dels ministres de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i de Justícia, Rafael Catalá, per tal que donin explicacions sobre la filtració als mitjans de comunicació dels registres judicials realitzats a la Fundació CatDem, al despatx de l’administrador de la seu de CDC a Barcelona i a diversos ajuntaments catalans.

Segons ha explicat el diputat de CDC al Congrés, Feliu Guillaumes, “el ministre de l’Interior ha d’explicar l’origen de les filtracions, que demostren l’evident intenció del Govern de multiplicar els impactes mediàtics”.


Paral·lelament, la també diputada de CDC, Lourdes Ciuró, ha registrat sol·licitud de compareixença del ministre de Justícia perquè expliqui els motius de la sobreexposició mediàtica dels escorcolls i les mesures que pensa emprendre el govern central per garantir que aquests fets no es repeteixin des d’ara i fins el 27S.

A més Ciuró també ha registrat una bateria de preguntes dirigides al govern Rajoy en relació a aquests fets. “Les filtracions d’un secret de sumari no són pròpies d’un Estat de Dret”, ha afirmat la diputada, que ha afegit que “volem que el ministre doni la cara i expliqui com pensa garantir el dret constitucional a un judici just”.

Per aquest motiu, CDC ha entrat fins a 16 preguntes amb sol·licitud de resposta escrita que fan referència tant al volum del dispositiu policial, com al temps emprat pels agents en els registres, l’avís als mitjans de comunicació el dia abans perquè poguessin retransmetre en directe els esdeveniments de l’endemà, la filtració de documents que es troben sota secret de sumari i la incautació de material no relacionat directament amb el cas, entre d’altres.


Enllaç noticias :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/09/cdc_demana_la_compareixenca_de_fernandez_diaz_i_catala_per_les_filtracions_dels_registres_judicials_112148.php