dimarts, 1 de setembre del 2015

El Govern afirma que Rajoy ha internacionalitzat el procés davant Merkel

01/09/2015

PLEBISCITÀRIES

Munté apunta que la cancellera alemanya ha constatat que el moviment sobiranista "ja no és només un afer intern".


Bernat Vilaró (Govern)



Neus Munté, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu - B.V.


El govern català ha celebrat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi internacionalitzat el procés sobiranista davant de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts la portaveu de l'executiu català, Neus Munté, ha afirmat que les paraules de Merkel en la cimera amb Rajoy "constaten que el procés ha deixat de ser un afer intern i que té transcendència internacional".


Munté ha afegit que, malgrat els esforços de l'Estat per considerar que el moviment sobiranista és tan sols una qüestió interna, "Rajoy s'ha vist obligat a parlar-ne i a donar explicacions en un entorn com el d'avui", en referència a la cimera amb Merkel.

Pel que fa a les plebiscitàries, amb la cimera s'ha demostrat que "ja no són aquestes eleccions tan ordinàries que volen subratllar, perquè s'ha demostrat que hi ha una clara excepcionalitat pel que fa al 27-S", segons Munté.

Finalment, la portaveu de l'executiu també ha recordat que el govern català "té molt present" el Tractat de la Unió Europea al qual s'ha referit Merkel durant la seva intervenció. "Entenem i compartim" el que diu el document, ha conclòs.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/09/el_govern_afirma_que_rajoy_ha_internacionalitzat_el_proces_davant_merkel_112142.php