divendres, 14 d’agost del 2015

L’oposició carrega en bloc contra les explicacions de Fernández Díaz

14/08/2015

PSOE, CDC, UPyD, Esquerra Unida i PNB demanen la dimissió del ministre de l’Interior.


Redacció / Agències




El Ministre de lo Anterior J.Fdez Díaz


L’oposició ha carregat avui en bloc contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la seva compareixença al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre la reunió que va mantenir a finals de juliol amb l’exvicepresident espanyol i imputat pel cas Bankia, Rodrigo Rato. Durant la compareixença Fernández Díaz ha justificat la reunió amb Rato per les “greus amenaces” que rep l’exvicepresident espanyol.

La primera en intervenir després del ministre espanyol ha estat la portaveu d’UPyD al Congrés, Rosa Díez, qui ha qualificat d’"ofensives i patètiques" les explicacions de Fernández Díaz. Díez creu que la compareixença està "plena de contradiccions" i ha insistit a demanar la seva dimissió. A més, ha criticat, entre altres coses, que el ministre hagi afirmat que va ser una trobada amb "llum i taquígrafs" quan no es va conèixer fins a tres dies més tard i perquè ho va revelar un mitjà de comunicació.

Des de l'Esquerra Plural, el diputat Ricardo Sixto ha titllat de "milonga" les explicacions del ministre de l’Interior i ha restat versemblança a les seves explicacions assegurant que "tuits amb amenaces de mort n'hi ha a centenars i n'hem rebut tots".


El diputat de CDC al Congrés Feliu Joan Guillaumes ha considerat que el Fernández Díaz, ha pres "per idiotes" a tots amb les explicacions que ha donat, per la qual cosa li ha demanat que dimiteixi per "democràcia i responsabilitat". A més, ha definit la trajectòria del ministre espanyol com "una carrera de despropòsits, filtracions a la premsa i incapacitat". Per la seva banda, el diputat d’Unió, Antoni Picó, ha retret a Fernández Díaz dos errors "de manual", el primer d'ells no haver donat a conèixer la reunió al moment en el qual es va produir, i el segon "pensar que mai transcendiria".

Per la seva banda, el portaveu d'Interior del PNB al Congrés, Aitor Esteban, ha exigit al ministre de l'Interior que assumeixi responsabilitats polítiques davant "la ficada de pota" d'haver-se reunit amb Rato.

Esteban li ha retret que, si de veritat va ser una reunió "amb llum i taquígrafs", i conscient de la transcendència que tindria, no l'anunciés al moment en el qual es va produir i s'avancés així a la premsa. A més, ha titllat d’"increïble" que el ministre hagi qualificat d'un "símbol de salut democràtica" el que en realitat és un “una ficada de pota".

El portaveu socialista a la Comissió d'Interior, Antonio Trevín, ha demanat la dimissió del ministre de l'Interior per utilitzar el seu despatx del Ministeri com la "oficina d'assumptes interns" del PP, com el seu "pati particular", la qual cosa l’incapacita per seguir en el càrrec. “L'única cosa que han fet per combatre la corrupció ha estat posar les institucions de l'Estat al servei del PP", ha dit el portaveu recordant, entre altres coses, el missatge d'ànim que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va enviar a l’extresorer del PP Luis Bárcenas quan ja estava sent investigat.

Per la seva banda, el diputat d'UPN, Carlos Salvador, ha estat l’únic que s’ha posat del costat del ministre i li ha agraït les explicacions que ha donat de la reunió. A més, ha criticat la "sobreactuació" de l'oposició la labor de la qual, ha assenyalat, ha estat "poc rigorosa, excessiva i oportunista".

No obstant això, Salvador sí ha considerat que la reunió del ministre amb Rato és "políticament reprotxable i inadequada" per si mateixa, però també perquè facilita una "munició gratuïta" a l'oposició que "sap com aprofitar aquesta situació i ho fa".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/l_oposicio_carrega_en_bloc_contra_les_explicacions_de_fernandez_diaz_111609.php