dimecres, 5 d’agost del 2015

La revolució espanyola, un miratge que s’esvaeix, segons el CIS

Dimecres, 5 d'agost de 2015 16:30 h

PP i PSOE pugen, mentre que Podemos i Ciudadanos punxen, però dos terços de ciutadans votaran partits antisobiranistes en les generals


El baròmetre del CIS de juliol, publicat avui, augmenta expectatives electorals respecte fa tres mesos tant pel PP com al PSOE per les eleccions generals. Els populars s’enfilarien tres punts fins al 28,2% de vots, mentre que els socialistes escalarien mig punt fins al 24,9%. El bipartidisme es torna a fer fort en detriment dels ‘revolucionaris’ Podemos i Ciudadanos, que amb el 15,7% i l’11,1% respectivament experimenten baixades respecte a l’abril. El canvi a Espanya és cada vegada més irreal. 





PP i PSOE tornen a sumar més del 50% en estimació de vot

A més, el baròmetre també reflecteix que la suma dels partits més contundents a l’hora de dir ‘no’ a cap proposta sobiranista provinent de Catalunya es consolida. De fet, segons l’enquesta, gairebé dos terços dels ciutadans espanyols (65,5%) votaran PP, PSOE, Ciudadanos o UPyD als comicis espanyols, que se celebraran abans de finals d’any. Una xifra gairebé idèntica a la de fa tres mesos (65,6%), tot i que ara amb més pes per PP i PSOE. Junts tornen a superar el 50% d’estimació de vot (53,1%).

Els discurs de PSC i Catalunya Sí que es Pot, lluny de la realitat


La recuperació de les forces tradicionals, acompanyada de l’11% de suports que sumaria Albert Rivera, tornaria a dibuixar un Congrés espanyol tan intransigent amb el procés sobiranista català com fins ara. Una fotografia que faria inviable qualsevol opció de diàleg per acceptar alguna de les reclamacions catalanes, tot i que aquesta és la línia mestra del discurs del PSC de cara al 27S i la candidatura Catalunya Sí que es Pot també basa el seu programa en la reacció a l’Estat.

Confusió respecte els resultats de les generals a Catalunya

El CIS no és gaire concloent amb les expectatives dels partits catalans, ja que tot i fer les entrevistes quan CiU ja havia desaparegut, encara pregunta sobre la federació convergent, que creix una dècima respecte a l’abril (3,3%). ERC també es recupera una dècima (2,1%), però la possibilitat d’una aliança com la de Junts pel Sí per les generals deixaria aquests números en paper mullat. D’altra banda, el baròmetre comptabilitza ICV dins d’Izquierda Unida, però aquesta aliança també es podria trencar en favor d’una llista de Podemos Catalunya-Iniciativa amb grup propi al Congrés.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/423750/la-revolucio-espanyola-un-miratge-que-sesvaeix-segons-el-cis