dimecres, 5 d’agost del 2015

Cotarelo creu que els membres del govern espanyol no tenen facultats mentals o les tenen molt trastornades

Dimecres, 5 d'agost de 2015 17:25 h

L’intel·lectual madrileny diu que l’actitud de l’executiu Rajoy envers el procés que “és impossible apagar un foc llençant-hi benzina”


El politòleg espanyol Ramon Cotarelo ha posat el crit al cel amb l’actitud del govern de Mariano Rajoy respecte a les reclamacions catalanes per exercir el dret a l’autodeterminació. En referència a les contundents negatives de l’executiu espanyol a les reclamacions catalanes, l’intel·lectual madrileny ha dit en una entrada al seu bloc que “és impossible apagar un foc llençant-hi benzina, això només se li acudeix a qui li faltin facultats mentals o les tingui molt trastornades”.
 




L'executiu estatal està fent un "ridícul èpic"

A més, l’intel·lectual madrileny titlla de “ridícul èpic” el paper de l’executiu de l’Estat des de 2012 i lamenta que s’hagi perdut una oportunitat per fer prevaler “un esperit tolerant, democràtic, obert al reconeixement de tots els drets dels pobles”. 


També es queixa que Rajoy  no s’ha mogut ni un dit de “l’habitual entossudiment espanyol a cap tipus de negociació i de la voluntat d’imposar els seus criteris a la força”.

El camí imaginari cap a un referèndum acordat


Segons Cotarelo, l’executiu de Rajoy ha estat fent durant els últims anys el “joc del gallina” per esporuguir els catalans.

De fet, el també escriptor i catedràtic de Ciències Polítiques juga a la política-ficció i aventura quins haurien estat els passos d’un govern espanyol disposat a garantir el dret a decidir dels catalans. 

Diu que el 2012, el Congrés hauria aprovat una Llei Orgànica d’Exercici del Dret a l’Autodeterminació dels Pobles de Catalunya, el 2013 s’hauria iniciat un procés de reforma de la Constitució, l’any passat s’hauria aprovat una llei especial per regular el referèndum català i enguany s’hauria convocat el referèndum sobre la independència catalana pel 27 de setembre.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/423772/cotarelo-creu-que-els-membres-del-govern-espanyol-no-tenen-facultats-mentals-o-les-tenen-m