dimecres, 12 d’agost del 2015

Geli tanca la llista de Junts pel Sí a Girona

Dimecres, 12 d'agost de 2015 14:10 h

La presència de MES a la candidatura independentista vol incidir en les polítiques socials i en la construcció d'una Catalunya estat sensible amb els valors socialistes.


A través d'un comunicat, el partit format amb alguns dels crítics del PSC remarca que la seva aportació al programa electoral de la candidatura avalada per CDC, ERC, l'ANC i Òmnium passa per "incidir en les polítiques socials i en la construcció d'una Catalunya estat sensible amb els valors socialistes". MES veu Junts pel Sí com un projecte en què s'engloben diversos 'sí': al dret a decidir, a la sobirania plena, al nou estat, a més justícia, a l'estat del benestar, a una economia productiva i emprenedora, a "una societat socialista" i a una relació "normal" amb l'Estat, amb qui poder "compartir" projectes com el Corredor del Mediterrani o la capitalitat de Barcelona. 







Sis representants dels socialistes sobiranistes formaran part de la candidatura independentista

La regidora de Terrassa Carme Labòria i l'expresident de Ciutadans pel Canvi Àlvar Roda ocuparan les posicions 51 i 69 de la llista. Així mateix, l'alcalde de Puigverd de Lleida, Benjamí Bosch, i el coordinador territorial de MES a Tarragona, Vicent Villena, seran el primers suplents a les llistes de Lleida i Tarragona, respectivament. A banda de la incorporació d'aquests sis noms a la candidatura, MES formarà part de l'equip redactor del programa electoral de Junts pel Sí.

És  l'hora de "guanyar amb, ni sense ni contra ningú"

La màxima dirigent dels socialistes sobiranistes, Magda Casamitjana, ha expressat que "cal ser conscients de la cruïlla en què ens trobem i la importància de fer tots els passos per seguir la línia correcta que ens condueixi a la plena sobirania i la igualtat d'oportunitats".

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'eurodiputat i membre de la direcció de Moviment d'Esquerres, Ernest Maragall, que remarca que ara és l'hora de "guanyar amb, ni sense ni contra ningú" i que el seu objectiu és construir un país "comptant amb tothom" .

Per la seva part, la fins ara diputada no adscrita Marina Geli ha reivindicat "el paper de xarnera que ha jugat i jugarà MES enllaçant les aspiracions nacionals i socials", i ha avisat que "la construcció del nou estat català s'ha de fer des de la base, amb uns fonaments sòlids i inamovibles que són totes aquelles polítiques que formen part de l'estat del benestar". 


Enllaç noticia :