dilluns, 10 d’agost del 2015

El PSOE tanca la porta a un pacte fiscal específic per a Catalunya

Per: ACN  Dilluns  10.08.2015  16:14


Els socialistes volen un sistema de finançament autonòmic 'més just i equitatiu'.










El portaveu del PSOE al congrés espanyol, Antonio Hernando, ha tancat la porta a la possibilitat d’un pacte fiscal específic per a Catalunya i ha dit que la seva formació ni tan sols ha reflexionat sobre aquesta qüestió, contràriament a les insinuacions de fa uns dies del secretari d’Organització, César Luena. 

Fora de micròfon i davant els periodistes, Hernando ha dit que els socialistes no es plantejaven cap acord en clau ‘bilateral’ en matèria fiscal amb Catalunya. Això sí, ha exigit al govern espanyol ‘l’actualització’ del sistema de finançament autonòmic i li ha demanat un model ‘més just i equitatiu’ per a totes les comunitats.

Durant una atenció als mitjans de comunicació al congrés, Hernando ha volgut aclarir que el PSOE no era partidaris d’impulsar ni d’obrir la possibilitat a un pacte fiscal per a Catalunya. Preguntat per si la formació es planteja aquesta possibilitat, el dirigent socialista ha estat taxatiu: ‘No’.

Un cop acabada la conferència de premsa, Antonio Hernando ha insistit que el PSOE no tenia cap intenció de plantejar cap acord bilateral amb Catalunya en matèria fiscal i ha tancat la porta a aquesta possibilitat.

Demanen un sistema de finançament més ‘just i equitatiu’


‘Nosaltres hem demanat al govern espanyol que actualitzi el sistema de finançament de les comunitats autònomes’, ha subratllat Hernando, per afegir que l’actual model és ‘injust’ i que l’executiu de Mariano Rajoy porta ‘dos anys de retard’.

El portaveu socialista ha reclamat a l’executiu de Mariano Rajoy un sistema de finançament ‘més just i equitatiu’ que l’actual.



Finalment i preguntat per la reforma de la Constitució, ha explicat que l’objectiu de la formació és el que estableix la declaració de Granada i ha lamentat que el govern espanyol no s’ha pres seriosament aquest debat.

És per això que ha denunciat que l’executiu de Marino Rajoy ha actuat amb ‘absoluta frivolitat i interès electoral’ al respecte.


Enllaç noticia :

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-psoe-tanca-la-porta-a-un-pacte-fiscal-especific-per-a-catalunya/