dilluns, 10 d’agost del 2015

La Cecot es declara "indignada" per uns pressupostos que són una "infrainversió" per a Catalunya

10/08/2015

La patronal catalana diu estar "desconcertada" i qualifica la partida dels PGE de "poc equitativa, ineficient, insostenible i poc intel·ligent".


Redacció / Agències



El president de Cecot, Antoni Abad



La patronal Cecot, que agrupa pimes, microempreses i autònoms, es mostra "indignada" i "desconcertada" per la partida que rebrà Catalunya dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) el pròxim 2016, un 10,7 % del total, dada que l'entitat qualifica d'"infrainversió".

En un comunicat, Cecot ha valorat els pressupostos que va fer públics el govern central l'últim divendres de juliol, i la patronal recorda que Catalunya representa un 19% del PIB nacional, amb el 16% del total de la població.

En el text, qualifica la decisió de "poc equitativa, ineficient, insostenible i poc intel·ligent", a la vegada que parla d'"irracionalitat econòmica" i de falta d'"esperit de generar competitivitat" per part de l'Estat després de 30 anys d'"infrainversió permanent i sistemàtica" cap a Catalunya.


"Aquests PGE 2016 tornen a frenar i a dificultar la reactivació de l'economia espanyola, la creació de llocs de treball de qualitat i, sobretot, van en sentit contrari a establir un nou model econòmic per al país", explica el president de la Cecot, Antoni Abad.  

A més, la patronal alerta que el pressupost destinat a la indústria cau un 9,5 %, mentre que el destinat a R+D+i, element que l'entitat considera "clau" per impulsar el canvi de model productiu, creix "només" un 0,5 %.

Sobre les infraestructures, la Cecot parla de "dèficit històric" que "penalitza" el creixement econòmic de Catalunya i exigeix el compliment dels "compromisos polítics" adquirits en matèria d'inversió en el marc de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

En aquest sentit, Abad reclama que s'acabin obres com el tram de la B-40 (el quart cinturó), que està previst que es culmini el 2019, així com la priorització del Corredor Mediterrani, la connexió ferroviària de l'aeroport del Prat i el desdoblament de la N-II.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/la_cecot_es_declara_indignada_per_uns_pressupostos_que_son_una_infrainversio_per_a_catalunya_111522.php