dilluns, 10 d’agost del 2015

La CUP exigeix la retirada de la bandera espanyola i l’entrada a l’AMI de l’Ajuntament de Barcelona

Dilluns, 10 d'agost de 2015 19:55 h

Augmenta el repte d’Esquerra Republicana i demana un ple extraordinari per l’11 de setembre per retirar els Borbons dels carrers de la ciutat, l’entrada a l’AMI i el suport a les decisions del Parlament rupturistes amb Espanya


La CUP Capgirem Barcelona expressa el seu posicionament respecte la proposta d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre la retirada dels noms dels Borbons dels espais públics de la ciutat. “Veiem molt positiva la proposta tot i que totalment insuficient. El que cal a Barcelona es prendre decisions i mesures reals per netejar la ciutat de la tolerància amb el franquisme i la monarquia borbònica hereva directa de les institucions franquistes. Ens sorprèn que, Esquerra Republicana de Catalunya, governant tants anys a Barcelona juntament amb PSC i ICV ara es despertin per proposar aquestes mesures.”





Manifest de la CUP Capgirem Barcelona

És imperatiu refer el nomenclàtor de la ciutat de Barcelona en base a propostes relacionades amb la memòria dels espais, la memòria de les persones, la recuperació del paper de les dones i la reparació dels atacs als veïns i veïnes i a la pròpia ciutat i els seus barris.

Per aquests motius anunciem:

La CUP Capgirem Barcelona treballarem i emplacem públicament a la resta de forces polítiques, especialment a Barcelona en Comú, Esquerra republicana de Catalunya i Convergència Democràtica a donar suport a un ple extraordinari previ a al proper 11 de setembre.
Un ple on es pugui aprofundir en mesures correctores de la situació actual a la ciutat en aspectes relacionats amb els esmentats anteriorment i amb noves propostes i debats:



- Adhesió de Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

- Retirada de les banderes espanyoles de tots els edificis oficials de l'Ajuntament. Inclòs el propi edifici de l'Ajuntament a Plaça Sant Jaume.

- Replantejar l'estada a la ciutat de persones responsables de l'administració central espanyola i dels edificis d'estaments de l'estat espanyol a la ciutat.

- Refer el nomenclàtor de carrers i places de la ciutat amb una visió de canvi real, i també fer un canvi en el model actual sobre les escultures,
simbologia franquista i borbònica, simbologia masclista, religiosa, etc...

- Suport explicit i real a les activitats, manifestacions, etc ... de l'11 de setembre i suport a les decisions del Parlament de Catalunya que siguin en clau de ruptura real.

- Replantejament dels espais militars de l'exercit espanyol a la ciutat.
I mesures i propostes que recollirem d'associacions, entitats i plataformes de la ciutat per portar també a aquest Ple.


Enllaç noticia :

http://www.directe.cat/noticia/424513/la-cup-exigeix-la-retirada-de-la-bandera-espanyola-i-lentrada-a-lami-de-lajuntament-de-bar