dijous, 6 d’agost del 2015

Business Insider deixa del revés a Rajoy i al seu govern

Dijous, 6 d'agost de 2015 12:45 h

El mitjà economic alerta de les conseqüències més enllà de l’estat espanyol dels atacs del PP a Catalunya


El Business Insider alertava ahir en un article del perill del joc brut del PP contra Catalunya i del populisme electoralista que mou el govern espanyol. L’article “Cracks are beginning to show in the facade of Spain's most important economic region”, del qual se’n fa ressò l’entitat Ara o Mai, carrega durament contra el govern del PP i especialment contra Mariano Rajoy, als quals els acusa de mentir en gairebé cadascun dels punts dels seus programes electorals per poder arribar al poder, i de llençar més gasolina al foc de la independència de Catalunya. Amb tot, l’article adverteix que les conseqüències del govern popular no es queden a Catalunya ni tan sols a Espanya, sinó que van més enllà.
 






L’article explica que des de l’inici del procés independentista unes 3.800 empreses han deixat Catalunya i que gairebé la meitat van acabar traslladant-se a Madrid, algunes preocupades per la situació política, però d’altres atretes per la perspectiva de la reducció d’impostos, que a Catalunya són més alts, situació ara agreujada per la nova llei que permet a les empreses de l’estat que cotitzen en borsa moure amb total facilitat la ubicació de la seva seu. 

Tanmateix el text continua assenyalant que malgrat les dificultats, 2.547 noves empreses s’han traslladat a Barcelona, moltes d’elles grans companyies internacionals, com Volkswagen, Nestlé, Nissan, “que semblen molt contentes d’ampliar les seves operacions a Catalunya.

Business Insider descriu durament l’estratègia de Rajoy com l’adopció d’una línia bel·ligerant contra l’enemic intern d’Espanya (Catalunya), per mantenir el nucli electoral del seu partit de ultranacionalistes espanyols, aprovant una llei que criminalitza efectivament la majoria de les formes de protesta política o una altra perquè sigui més fàcil per al PP per prendre el control dels parlaments autonòmics, o posant un populista xenòfob, anti-immigració com a candidat a Catalunya, i enviant amb això un clar missatge al poble de Catalunya: que no està interessat en la curació de les ferides o la reducció de les esquerdes. 



Tot el que vol és vots i a qualsevol preu, diu. L’article continua la forta crítica afirmant que el de Rajoy és un govern que va mentir en gairebé cadascun dels seus programes electorals per arribar al poder (incloent-hi la seva promesa infame que no donaria un cèntim als bancs abans d'atorgar-los el major rescat de la història espanyola)


En aquest context d’atacs constants, assenyala l’article, la qüestió de la independència ja no es redueix a una qüestió pràctica o econòmica. En una situació carregada d’emocions, els ciutadans catalans que aniran a les urnes el 27 de setembre votaran gairebé exclusivament d’acord amb els seus sentiments respecte a la independència nacional. 


Si Catalunya es beneficiarà econòmicament de separar-se d’Espanya és només una part de l’equació, independentment de si les empreses tindran les maletes preparades, és una qüestió secundària, inclús si al nou estat se li permetria romandre a la UE o als seus bancs tenir el suport del BCE.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/423845