dijous, 6 d’agost del 2015

Independència o retrocés

Dijous, 6 d'agost de 2015 11:05 h

Romeva: "Si no guanya el 'sí', la resposta de l'Estat serà bel·ligerant contra Catalunya i el retrocés serà imparable"


Entrevistat aquest matí a Catalunya Ràdio, el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, s’ha mostrat molt orgullós de la candidatura que encapçala després que ahir presentés alguns dels seus companys de viatge a Barcelona. Romeva ha destacat que la d’ahir va ser una demostració d’il·lusió per aconseguir un futur millor i amb més oportunitats. Sobre la llista de Junts pel Si ha dit que “Es tracta d’una suma de gent molt diversa, fins i tot amb visions contraposades” i ha assenyalat que aquesta reunió de sensibilitats diverses és possible precisament perquè es tracta d’una situació transitòria. “Ja tindrem ocasió de confrontar models polítics” I ha apuntat que “això és el que toca fer en un país normal, però no tenim aquesta situació de normalitat”. 
 





Hem arribat fins aquí i l’opció de quedar-nos ja és inimaginable

Romeva ha llençat una alerta contundent assenyalant que si el 27-S no guanyen les formacions obertament independentistes, "la resposta de l'Estat serà tan bel·ligerant contra Catalunya que l'opció de quedar-nos com estem és per a mi inimaginable". "O avancem -cap a la independència-, o el retrocés serà imparable", ha afegit. 


Pel que fa al caràcter de les eleccions Romeva ha assegurat que des del PP són "els primers" a donar caràcter plebiscitari a les properes eleccions. "Qui més diu que no són plebiscitàries són els que més fan per fer-les plebiscitàries.

Espanya no canviarà
 


Arran dels resultats del CIS, Romeva també ha assegurat que queda clar que no hi ha "massa senyals" que "hi hagi canvis a l'Estat".

Amb tot, el cap de llista de Junts pel Sí ha arribat a condicionar aquesta possibilitat al resultat en favor de la independència que pugui sortir del 27-S a Catalunya. "Si hi ha alguna possibilitat de canvi a l'Estat, serà només si a Catalunya hi ha un missatge i un mandat clar. 

Sense això, segur que no. Per tant el que necessitem és que el que passi a Catalunya pugui, en tot cas, condicionar el que passi a Espanya, no al revés", ha sentenciat.


Enllaç noticia :

http://directe.cat/423840