dimarts, 4 d’agost del 2015

Bloomberg: "Repte independentista el 27 de setembre"

04/08/2015

PLEBISCITÀRIES

L’agència de notícies econòmica dels EUA es fa ressò de la convocatòria de les plebiscitàries: "Mas planteja la cita electoral com un referèndum sobre la secessió d'Espanya".


Nerea Rodríguez





Bloomberg, la gran agència de notícies econòmica dels EUA, es fa ressò de la convocatòria per part del president de la Generalitat, Artur Mas, de les eleccions plebiscitàries del proper 27 de setembre: “El president català demana eleccions anticipades a la seva regió pel 27 de setembre, actualitzant el xoc amb el govern central de Madrid des del seu cotxe per trencar Espanya”, destaca Bloomberg.

L’agència de notícies dels EUA recorda algunes de les paraules de Mas durant la declaració institucional d’ahir a la nit, després de signar el decret de convocatòria: “Mas va signar l'ordre de votació la nit de dilluns en un esdeveniment televisat des de Barcelona, i va descriure la propera votació com a ‘excepcional’, alhora que va culpar al govern central de Madrid per negar-se a participar en les converses sobre el futur de Catalunya”.


A més, el text de Bloomberg assenyala que “dintre d’una plataforma independentista amb grups separatistes, Mas planteja la cita electoral com un referèndum de facto sobre la secessió d'Espanya”, i destaca que “ell s'ha compromès a declarar la independència d'aquí a dos anys si és capaç de formar una majoria”.

L’article també afirma que “les eleccions catalanes són un desafiament al primer ministre Mariano Rajoy, mentre es prepara per fer campanya a les eleccions nacionals per a un segon mandat, a finals d'any. El Partit Popular de Rajoy sosté que qualsevol moviment cap a la independència violaria la Constitució Espanyola, i diu que sortir d'Espanya portaria Catalunya a sortir de l’euro”.

Finalment, destaca que “líders independentistes de tot l'espectre polític han deixat de banda les seves diferències per fer campanya en una sola plataforma, juntament amb personalitats catalanes com l’entrenador del Bayern Munich, Pep Guardiola”.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/08/bloomberg_repte_independentista_el_27_de_setembre_111365.php


******************************


Article Bloomberg :


Catalan Vote Set for Sept. 27 in Independence Challenge.


Updated on