dijous, 23 de juliol del 2015

Segona trobada, El rei, davant Mas: "Respectar la llei és una exigència ineludible"

23/07/2015

Felip VI recorda al president la "plena vigència" de la Constitució en un acte a Barcelona. Freda encaixada entre el monarca espanyol i el líder català.


Redacció / P. Lloveras



Felip VI i Artur Mas, avui


Després de reunir-se fa una setmana amb Artur Mas a la Zarzuela i no haver fet cap declaració pública, Felip VI ha aprofitat avui un acte a Barcelona -el lliurament dels despatxos als nous jutges- per advertir subtilment el president de la Generalitat, assegut al seu costat.

"El respecte a la llei mai ha estat, ni és ni ha de ser un simple tràmit, una mera formalitat, una alternativa.

Respectar la llei és la font de legitimitat i l'exigència ineludible per una convivència democràtica en pau i llibertat", ha indicat el monarca. La tensió pel 27-S es palpava.


En un discurs no excessivament llarg, Felip VI ha posat l'accent polític en el tram final i ha recordat "la plena vigència" de la Constitució i que és a "a través de l'estat de dret" que els ciutadans troben la seva "seguretat".  

Tot de missatges indirectes cap a Mas i a la hipotètica Declaració Unilateral de la Independència (DUI) de Catalunya que se saltaria la legalitat espanyola.

Aquestes paraules han anat en sintonia amb l'encaixada inicial entre tots dos, molt freda, més inclús que a la trobada de fa 6 dies, i que quasi no han intercanviat paraules.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/el_rei_davant_mas_respectar_la_llei_es_una_exigencia_ineludible_111023.php