dimarts, 7 de juliol del 2015

El Parlament porta a Fiscalia els directors del CNI, la UDEF i Montoro

07/07/2015

COMISSIÓ FRAU

La Mesa aprova per majoria demanar obrir diligències penals contra les autoritats espanyoles que no han volgut comparèixer a la Comissió de Frau.


Quico Sallés (Parlament)



Félix Sanz Roldán, director del CNI.


Finalment, la Mesa del Parlament ha decidit agafar el toro per les banyes i demanar que s'obrin diligències penals contra les autoritats espanyoles que s'han negat a comparèixer a la Comissió d'Investigació del Frau i la Corrupció de la cambra catalana. Fins a set autoritats, entre les quals s'hi comptes dos ministres, seran denunciats davant el fiscal. La mesura no ha estat aprovada per unanimitat.

Així Jorge Fernández Díaz , ministre d'Interior; Cristóbal Montoro Romero, ministre d'Hisenda i Administracions Públiques; Jorge Moragas Sánchez, cap de gabinet del president del Govern espanyol; Félix Sanz Roldán, director del Centre Nacional d'Intel·ligència; Manuel Vázquez López, comissari en cap de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional, i Luis María Sánchez González, director d'inspeccions de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, són les autoritats que la Mesa ha decidit portar a la Fiscalia tal i com preveu l'article 59.3 del Reglament per tal que es delimiti la responsabilitat penal que se'n pugui despendre de la seves reiterades negatives, fins a 3 cops, a comparèixer a la Comissió del Frau i l'Evasió Fiscal.


És la primera vegada que el Parlament trasllada a la fiscalia incompareixences en una comissió d’investigació. A més, en els escrits de segona i tercera convocatòria se’ls va comunicar els advertiments legals de no comparèixer.

La compareixença en les comissions d’investigació és regulada a l’estatut, que estableix, a l’article 59, que les persones requerides “han de comparèixer-hi obligatòriament”; al reglament del Parlament, que especifica que la mesa ha d’informar el ministeri fiscal de les incompareixences, i al codi penal, l’article 502, el qual estableix el delicte de desobediència per a les persones que no compareguin després de ser requerides de forma legal i sota advertència.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/07/el_parlament_porta_a_fiscalia_els_directors_del_cni_la_udef_i_montoro_110543.php