dimarts, 28 de juliol del 2015

Catalá justifica les sancions al Barça i les entitats: “són normals en un Estat de dret"

Dimarts, 28 de juliol de 2015 10:35 h

El ministre de justícia assegura que el sobiranisme "es cura viatjant i llegint"


El ministre de Justícia, Rafael Català, en una entrevista a Telemadrid ha assegurat que les sancions al Barça i a entitats sobiranistes per la xiulada de la final de la Copa del Rei són una mostra de "normalitat en un Estat de dret". El ministre ha assenyalat que independentment de si les multes són elevades o no, es demostra que "no es poden cometre infraccions impunement, perquè el que importa és el funcionament de les institucions. Hi ha una reacció. Es sanciona. És "normalitat d'un estat de dret". 
 


No caldrà aplicar l’article 155 en vigor peruè l’estat té instruments suficients per aturar la independència, diu Català

El ministre també ha admès que el govern espanyol no pot garantir que no es produirà una declaració unilateral d'independència a Catalunya, però sí que pot garantir que "no es produirà cap procés de separació perquè no té cabuda a la Constitució". 

També ha insistit que l'article 155 de la Constitució -que permet suspendre l'autonomia- "està en vigor", però ha assegurat que no caldrà aplicar-lo perquè hi ha "instruments suficients" per aturar la independència.

La Generalitat fa un discurs "impossible"

Català ha insistit que la independència no té cap mena de viabilitat i ha apuntat que el govern de la Generalitat està fent un "discurs impossible" perquè la independència "no té cabuda" a la Constitució. "Ho hauria de dir als seus ciutadans", ha dit abans de recordar que en tot cas el Govern podria plantejar una reforma de la Constitució i buscar fer els canvis per la via legal.

El que cal buscar son les identitats que et fan ser més gran", ha sentenciat, perquè cal mirar al món globalitzat del SXXI en comptes de fer-ho a un món "tancat en un estat cada vegada més petit". 




Enllaç noticia :