dilluns, 8 de juny del 2015

Manos Limpias (Sucias) portarà al TSJC "l’amenaça" de declaració d'independència de Mas

08/06/2015

El sindicat titlla d'"amenaça", "coacció" i "desafiament" l'afirmació del president de la Generalitat a 'Il Corriere della Sera'.

 

Redacció


El secretari general de 'Manos Limpias', Miguel Bernad


El sindicat Manos Limpias ha anunciat avui que aportarà al TSJC, que investiga la querella per la consulta del 9-N, les declaracions d'Artur Mas al diari italià "Il Corriere della Sera", on va dir que "la declaració unilateral d'independència està sempre aquí, en l'últim sobre de l'últim calaix".

El sindicat de funcionaris ha titllat d'"amenaça", "coacció" i "desafiament" l'afirmació del president de la Generalitat al diari italià, en l'entrevista al qual va confessar que la declaració unilateral d'independència "no voldria usar-la, preferiria un recorregut civil i democràtic com l'escocès, però si no hi hagués una altra possibilitat, aquest sobre està aquí, espera".


En un comunicat, el sindicat, que exerceix l'acusació popular en la querella contra Mas per l'organització de la consulta del 9N, ha anunciat que inclourà l'entrevista publicada ahir com "una prova més".

Segons Manos Limpias, les afirmacions de Mas al diari italià "posen de manifest una vegada més, les coaccions i amenaces al Govern d'Espanya i als espanyols", pel que ha anunciat que inclourà en la querella del 9N "aquest nou desafiament que de manera palmària i manifesta posa en evidència l'ànim dolós d'Artur Mas per portar per tots els mitjans el procés sobiranista català".

Manos Limpias ha lamentat que "el Govern d'Espanya en el tema català segueixi actuant amb draps calents en lloc de defensar amb autoritat l'Estat de Dret amb la contundència que requereix el repte constant i permanent, en aquest cas, a través de coaccions i amenaces a la unitat d'Espanya".

En l'entrevista que va publicar el 'Corriere della Sera', Artur Mas també va afirmar al diari italià que "si Madrid vol retenir Barcelona, si vol que Catalunya segueixi a Espanya, que ens ofereixi alguna cosa bona i per la meva part només hi haurà una condició".

"Que no em facin signar un paper al palau de La Moncloa, sinó que cridin els catalans a les urnes amb un referèndum i siguin els ciutadans els que acceptin o no el tipus de relació que tinguem entre Madrid i Barcelona", va precisar Mas sobre aquesta "condició".


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/manos_limpias_portara_al_tsjc_l_amenaca_de_declaracio_d_independencia_de_mas_109631.php