dimarts, 30 de juny del 2015

La BBC recorda que l'Estat que ha patit més fallides és Espanya

30/06/2015

Des del segle XVI, ha tingut 14 crisis de deute extern, seguida de les 8 d'Argentina i les 6 de Grècia.


Redacció








La cadena britànica BBC ha recordat en un reportatge que l'Estat que ha patit més fallides és Espanya. L’Estat espanyol n’ha tingut 14, seguida de les 8 d'Argentina i les 6 de Grècia. Historiadors econòmics afirmen que, malgrat la mala premsa, Argentina no és el país que més ha incomplert els seus deutes.

Si es considera fallida com una crisi de deute extern produït per inestabilitat política, guerres i revolucions, o bé per onades de crèdit barat per un augment especulatiu dels préstecs, el pitjor deutor de la història ha estat Espanya, amb 14 crisis relacionades amb compromisos financers, segons l'emissora.

Així ho indica un ránking dels països amb més fallides des del segle XVI (o la seva independència) elaborat a partir de dades recollides per Kenneth Rogoff i Carmen Reinhart, de la Universitat de Harvard, i altres investigadors com l'economista Miguel Ángel Boggiano, de la Universitat de Sant Andrés a Buenos Aires.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/la_bbc_recorda_que_l_estat_que_ha_patit_mes_fallides_es_espanya_110349.php