divendres, 12 de juny del 2015

ERC reclamarà que l'exduquessa torni la medalla d'Or de Barcelona

12/06/2015

Ricard Gomà (ICV) va plantejar la retirada del guardó, a instàncies d'una carta firmada per 50 personalitats, el passat mandat i Alfred Bosch ha inclòs aquesta demanda en el programa electoral dels republicans.


Salvador Cot




La infanta Cristina i Iñaki Urdangarín


El Grup Municipal d'ERC no vol que Cristina de Borbó mantingui la màxima distinció de la ciutat i portarà la petició al plenari, segons ha pogut saber elSingular.cat de fonts del partit. La Casa Reial ha actuat contra la infanta Cristina i, de retruc, ha deixat al descobert l'Ajuntament de Barcelona, que encara manté la distinció a la ja exduquessa de Palma.

De fet, el febrer de 2014 es va debatre en plenari una petició de retirada plantejada per ICV -arrel d'una carta signada per diverses personalitats de la ciutat- que va tenir el suport d'ERC però que no va prosperar a causa del vot negatiu de CiU i PP i l'abstenció del PSC.

Curiosament, en aquell moment va ser el portaveu socialista Jordi Martí, pròxim càrrec de confiança d'Ada Colau, el que va defensar la medalla d'Or perquè, segons va dir, "no creiem que la iniciativa s'hagi presentat en el moment que s'havia de presentar, el moment processal és inadequat".

"Estimació mútua"


La medalla d'Or de Barcelona va ser concedida per l'Ajuntament el 1997, amb motiu del casament de Cristina de Borbó amb Iñaki Urdangarin.

En el discurs de concessió, l'alcalde Pasqual Maragall va dir que la Infanta Cristina "representa el caràcter de la ciutat" i que "la ciutat atorga la màxima distinció a una persona que simbolitza l'estimació mútua entre Barcelona i la Corona".

Uns arguments que van tenir el suport explícit d'ICV, PSC, PP i CiU.


Enllaç noticia :

http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/erc_reclamara_que_l_exduquessa_torni_la_medalla_d_or_de_barcelona_109760.php