divendres, 12 de juny del 2015

Nicolás Maduro: "Visca Catalunya!" (video)

12/06/2015

El director del Festival BarnaSants defensa davant del president veneçolà la independència de Catalunya.


Nerea Rodríguez



Nicolás Maduro


“Visca Catalunya!”. Això és el que ha exclamat, en castellà, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Va ser el passat 28 de maig, durant el Congrés Internacional Inventar la Democràcia del Segle XXI a la Biblioteca Nacional de Caracas, en una conversa amb el català Pere Camps -director del Festival BarnaSants-. “Em diuen que està el company de Catalunya. Què interessant parlar amb un català! Va quedar campió el Barça, oi?”, va començar Maduro, i Camps va respondre: “Aspirem a tres triomfs, i de moment en tenim un”.

En aquest context, el president veneçolà va exclamar: “Visca el Barça i visca Messi!”, i va afegir: “Catalunya és quasi Amèrica Llatina!” Camps va fer la seva intervenció en castellà, però la va acabar en català, a petició de Maduro: “Pere Camps, fes-nos una salutació en català”, li va dir. I el director de BarnaSants ràpidament va respondre, ara ja en català:

“Gràcies president per haver-nos convidat a aquest congrés. Jo defenso la sobirania, en tots els terrenys, des de la individual, a la col·lectiva, i a la nacional del meu país. Per tant, també defenso la independència del meu país. Així que moltes gràcies per haver-me convidat”.


Després d’aquestes paraules de Camps, va ser quan Maduro va exclamar, en castellà: “Visca Catalunya!”

Es pot veure la conversa entre Maduro i Camps a partir del minut 7 i 40 segons d'aquest vídeo:











Enllaç noticia :


http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/06/nicolas_maduro_visca_catalunya_109756.php