dimecres, 17 de juny del 2015

Cisma a CiU: els consellers d'Unió sortiran del Govern

Els consellers Ramon Espadaler i Joana Ortega, arribant a la reunió de la cúpula d'Unió. / TONI ALBIR / EFE
Ja ha acabat la reunió de l'executiva d'Unió Democràtica que ha de decidir el futur del partit. Segons ha pogut confirmar l'ARA, els consellers d'Unió abandonaran el Govern. Són Ramon Espadaler, conseller d'Interior; Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura; i Joana Ortega, vicepresidenta i consellera de Governació. Ortega, de fet, deixa la política, segons les fonts consultades. 

Tensió amb els crítics

En aquesta reunió s'hi han trobat les dues ànimes del partit: el sector oficialista -encapçalat pel president del comitè de govern, Josep Antoni Duran i Lleida, i pel secretari general del partit, Ramon Espadaler-, i també el sector renovador, liderat per Antoni Castellà, que plantejarà una proposta per adherir-se al full de ruta independentista que ja han acordat CDC, ERC i les entitats civils, amb qui s'ha reunit aquest matí. Duran ja ha marxat de la seu del partit, quan passaven pocs minuts de les cinc.


La reunió ha començat sobre les 14h del migdia a la seu nacional d'Unió. Sobre la taula hi ha l'ultimàtum que CDC ha enviat a Unió per sumar-se a una llista per la independència de cara a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Segons ha explicat avui l'ARA, amb tota probabilitat el comitè de govern d'Unió rebutjarà aquest ultimàtum, obrint la porta a la ruptura de la federació. 

Un dels primers en arribar ha estat Manuel Silva, molt proper a Duran. També hi són Joana Ortega, Ramon Espadaler, Joan Cañada, mà dreta d'Ortega i organitzador de la logística del 9-N, Josep Sánchez Llibre, o Titon Laïlla, diputada de CiU i un dels noms del sector independentista. 

Està previst que la reunió duri fins les 16.30h, hora en què hi ha prevista una roda de premsa a la seu del carrer Nàpols.


Enllaç noticia :