dimecres, 17 de juny del 2015

Unió deixarà el govern però garantirà l'estabilitat fins a les eleccions generals

Redacció


Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí deixaran l'executiu català en les properes hores i la vicepresidenta abandonarà la política.







Els consellers d'Unió Democràtica al govern de la Generalitat, Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí, deixaran l'executiu català en les properes hores. Unió Democràtica, però, garantirà l'estabilitat del govern d'Artur Mas fins que hagi acabat l'actual cicle electoral, és a dir, passats els comicis al Parlament del 27 de setembre i les eleccions al Congrés i el Senat.

La vicepresidenta i consellera de Governació, Joana Ortega, deixarà la política.

Reunió a la seu dels democristians

A la seu d'Unió, des de les dues del migdia, el comitè de govern es troba reunit per donar resposta a l'ultimàtum de Convergència, que li exigeix un posicionament clar i immediat a favor de la independència com a condició per continuar junts.

Al Parlament hi ha hagut un matí frenètic, amb reunions constants. Les cúpules de Convergència i Unió s'han entrevistat als despatxos, amb el president Artur Mas al capdavant. Coincidint amb el ple monogràfic sobre Salut, Artur Mas i Ramon Espadaler s'han tornat a trobar aquest matí, després de la reunió d'ahir al vespre. També dirigents d'Unió, per una banda, i de Convergència, per una altra, han aprofitat per reunir-se als despatxos de la cambra catalana.


Tothom està pendent, doncs, de quina serà la resposta d'Unió a l'ultimàtum de Convergència de portar un programa per la independència el 27-S. En principi sembla que un "sí" és gairebé impensable. La direcció democristiana se sent avalada pel resultat de la consulta a la militància feta diumenge que, amb un marge molt ajustat, va donar suport a les tesis de la cúpula del partit. A la cúpula d'Unió tampoc li ha agradat el plantejament de "tot o res" fet per Convergència.

A les últimes hores, el sector crític d'Unió ha portat al comitè de govern d'Unió una proposta perquè el partit se sumi al full de ruta comú de CDC, ERC i les entitats sobiranistes. Així ho ha anunciat Antoni Castellà després de reunir-se durant una hora amb el líder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez; la d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i el de l'Associació de Municipis per la Independència, Josep Maria Vila d'Abadal, a la seu d'Òmnium a Barcelona.


Enllaç noticia :

http://www.ccma.cat/324/unio-deixara-el-govern-pero-en-garantira-lestabilitat-fins-a-les-eleccions-generals/noticia/2671216/