dimecres, 6 de maig del 2015

Nou atac de la política despòtica de Wert

 Dimecres, 6 de maig del 2015 | 18:39

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat ferma davant el darrer dels atacs de Wert a la immersió lingüística, i tots els partits menys el PP i C's s'oposen al colonialisme educatiu que vol imposar el Govern Rajoy a les aules catalanes.








M. Folch · Si seguim les guies del ministre d'Educació espanyol, José Igancio Wert, en pocs anys no en quedarà res del català a les aules. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha demostrat aquesta setmana tenir molt clara aquesta premissa, per això ha indicat que la Generalitat recorrerà el recurs de Wert presentat aquesta setmana al TSJC, amb el qual el ministre vol tornar a repetir les matriculacions per al curs 2015-2016.

Wert, que des que va assolir el càrrec s'ha entestat en destruïr la immersió lingüística i el sistema d'escola catalana, ha perpetrat aquesta setmana el darrer atac a l'ensenyament català: el ministre ha presentat un recurs al TSJC amb l'objectiu que es repeteixin les inscripcions perquè les famílies "puguin elegir el castellà com a llengua vehicular".


Amb aquest nou atac Wert segueix les guies de tota la tropa recentralizadora de la FAES --responsables de l'aprovació de la coneguda com a Llei Wert-- que treballen activament per a forçar la destrucció de l'escola catalana, la recentralització de competències de l'Estat en materia educativa i l'homogeneïtzació dels continguts acadèmics.

De la mateixa manera com la Llei Wert va aixecar amb un rebuig unànime, aquesta setmana tots els partits polítics catalans excepte el PP i C's han mostrat el seu complet desacord a l'atac de Wert a l'ensenyament per la via de l'alt tribunal. 


Igualment, els professionals del sector de l'ensenyament i de les entitats més representatives de la societat civil catalana, d'entre els quals s'hi troben Somescola i la Plataforma per la Llengua, han anunciat que organitzaran mobilitzacions aviat.


Enllaç noticia :

http://www.tribuna.cat/noticies//politica-despotica-de-wert-06-05-2015.html