dimarts, 14 d’abril del 2015

Homs creu que seria de «papanates» tornar a negociar el finançament(responent a Margallo)

"Cada vegada que proposen un nou finançament ens estoven", apunta el conseller de Presidència.


, Palau de la Generalitat | Actualitzat el 14/04/2015 a les 14:52h
El portaveu del govern, Francesc Homs


 El Govern no té cap mena de confiança en els cants de sirenes del govern espanyol sobrela negociació d'un nou sistema de finançament després de les eleccions municipals.Així ho ha expressat aquest migdia, el conseller de Presidència i el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa després de la reunió setmanal del Consell Executiu. 

Homs ha recomanat no ficar-se en llibre de cavalleries d'una nova negociació per no tornar a fer el "papanates". En tot cas, el Govern apunta que si volen ja proposarà l'Estat una proposta.

Pel conseller, existeix una mena de creença general que sempre ha de ser Catalunya qui enceti una reforma del sistema de finançament autonòmic. Un costum que, pel conseller, Catalunya sempre n'ha sortit malparada. "Cada vegada que proposen un nou finançament ens estoven", ha ironitzat.

"Catalunya feia una proposta,  es cremava la celles i en sortia perjudicada, i això en governs de tots colors, ara que proposin ells si de cas", ha apuntat.

Per a Homs, la història demostra que cada millora de finançament és una "ensarronada" com el darrer pacte. "En aquesta vida et pots equivocar una vegada, fins i tot dos, o tots diferents vegades, i seríem uns papanates si ens tornéssim equivocar, llavors voldria dir que tindríem un problema intern com a país", ha afegit.


Enllaç noticia :